Spania, veste bună pentru economie

Agenția Moody's a îmbunătățit ratingul de țară al Spaniei, de la ”Baa2” la ”Baa1”, cu perspectivă stabilă.

Comunitate românească din Spania, una dintre cele mai mari din Europa, are toate motivele să se bucure. Agenția Moody's Investors Service, una dintre cele care face legea pe piața internațională, a revizuit în creștere, cu o treaptă, ratingul suveran de țară al Spaniei. Astfel, Spania trece de la ”Baa2” la ”Baa1”, cu perspectivă stabilă, după cum notează Agerpres. Este îmbucurător că aceleași semne le-au dat și Standard&Poor și Fitch Ratings, ceilalți jucători importanți pe respectiva piață.

[citeste sia

Scade rata șomajului

Economia spaniolă a intrat în al cincilea an de expansiune, a rezistat șocurilor externe și turbulențelor politice. Important este și faptul că situația economică a Spaniei nu a fost afectată de criza din Catalunia, parte a țării despre care se spune că ar contribui cu 20 la sută la Produsul Intern Brut.

Cea mai bună veste este, însă, de departe, reducerea ratei șomajului. Spania este a doua din UE la acest capitol. Conform guvernului de la Madrid, la finalul acestui an rata șomajului va coborî în Spania de la 27%, cât a fost în perioada crizei, la 15%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel