Ce spune Remus Cernea despre orientarea sa sexuală

remus_cernea
remus_cernea

Deputatul Remus Cernea a oferit, luni, presei declarația promisă în urmă cu două săptămâni, privind orientarea sa sexuală şi motivaţia. 

Într-o exprimare oarecum ambiguă, Remus Cernea a susținut, luni, pe Holul Parlamentului, că, deși, „de regulă” face parte din grupuri dominante, respectiv bărbat, rasă albă caucaziană, heterosexual și etnic român, se consideră homosexual în egală măsură cu a se considera „femeie, evreu, rom, maghiar”.

„Am apărat drepturile minorităților indiferent de ce fel au fost acestea, minorități religioase, minorități sexuale, minorități naționale. O voi face și în continuare. A te implica în astfel de cazuri nu înseamnă neapărat că dacă aperi drepturile femeilor ești femeie, nu înseamnă că dacă aperi drepturile homosexualilor ești homosexual, nu înseamnă că dacă aperi drepturile maghiarilor, drepturile evreilor, drepturile romilor, aparții acelei etnii. Însă, implicându-mă în astfel de cauze, mă simt parte a tuturor comunităților discriminate din România și de pretutindeni, astfel că da, mă consider homosexual, în egală măsură cu a mă considera femeie, în egală măsură cu a mă considera evreu, în egală măsură cu a mă considera rom, maghiar, membru al unei comunități religioase minoritare. Asta în ciuda faptului că de regulă fac parte din grupuri dominante în societatea noastră, și anume bărbat, rasă albă caucaziană, heterosexual și etnic român”, a declarat Remus Cernea, citează Mediafax.

La mijlocul lunii iunie, deputatul Remus Cernea anunța că peste două săptămâni va organiza o conferinţă de presă în care îşi va dezvălui orientarea sexuală şi motivaţia, întrucât, în ultima perioadă, acest lucru a generat o avalanşă de controverse.

Remus Cernea susţine introducerea în România a unei legi a parteneriatului civil între heterosexuali şi între persoane de acelaşi sex, susţinând că acest model este aplicat în mai multe ţări europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel