Ce planetă îți guvernează zodia și ce impact are asupra ta

Foto Pexels
Foto Pexels

Planetele au un rol important şi vin cu o energie aparte, ce se contopeşte cu energia semnelor pe care le guvernează. 

Pentru a-ți cunoaște mai bine semnul zodiacal, trebuie să-i cunoști planeta conducătoare.Pe baza observațiilor asupra calităților și „energiilor” planetelor și semnelor zodiacale, primii astrologi au început să le asocieze. Unele sunt neschimbate, în timp ce alte asocieri au fost făcute după descoperirea lui Uranus (1781), Neptun (1846) și Pluto (1930). Descoperirea lui Chiron (1977), care este considerată o cometă și o planetă pitică, și retrogradarea lui Pluto la planetă pitică (2006) pot modifica aceste asocieri în timp.

Ce înseamnă planeta „conducătoare” a unui semn?

Fiecare zodie are un guvernator, o planetă care îi reprezintă interesele. De exemplu, dacă Soarele este în Gemeni în harta ta natală, influența lui Mercur prevalează pentru semnul tău solar. „Energia” Soarelui este valorificată de Mercur, a cărui influență anulează calitățile Soarelui și determină modul în care este exprimată puterea solară. Fiecare semn zodiacal are o planetă dominantă sau două, ceea ce adaugă o dimensiune calităților sale.

Guvernatorul Berbecului: Marte

Guvernatorul Taurului: Venus

Guvernatorul Gemenilor: Mercur

Guvernatorul Racului: Luna

Guvernatorul Leului: Soarele

Guvernatorul Fecioarei: Mercur

Guvernatorii Balanței: Venus și Saturn

Guvernatorii Scorpionului: Marte (antic) și Pluto (modern)

Guvernatorul Săgetătorului: Jupiter

Guvernatorul Capricornului: Saturn

Guvernatorii Vărsătorului: Saturn (antic) și Uranus (modern)

Guvernatorii Peștilor: Jupiter (antic) și Neptun (modern)

Aceste asocieri, făcute mai întâi de greci, se bazează pe anotimpuri, nu pe atribute ale semnelor zodiacale. Cu toate acestea, au devenit o muză în limbajul simbolic al astrologiei.

Planeta guvernatoare a  zodiei/ascendentului tău:

Berbec 

Berbecul este condus de Marte. Marte este Zeul Războiului și planeta acțiunii și curajului. Berbecul este hotărât și impulsiv, susținut de foc și curaj, făcându-te primul care acceptă o provocare și îi conduce pe alții spre victorie. Marte înseamnă energie, pasiune și auto-pornire, lăsând Berbecului o încredere inerentă, de netăgăduit. Nu numai că știi că vei face treabă, dar ești sigur că nu există nimeni mai potrivit pentru asta. Acesta este Marte care vorbește.

Taur

Taurul este condus de Venus. Venus este planeta iubirii și a banilor, iar pentru un Taur acestea sunt numărul 1 și 2 pe lista dorințelor de a se simți stabil și inspirat. Taurul este un iubitor al tuturor lucrurilor plăcute, delicioase, luxoase și scumpe. Când te gândeşti la Venus, șansele sunt ca mintea ta se se îndrepte către dragoste, frumusețe. Iubitor de mâncare bună, de țesături fine, de artă plastică și de dragoste, te atrag toate lucrurile plăcute din punct de vedere estetic. Influența lui Venus este puternică în semnul Taurului, încurajând nativii să-și răsfețe simțurile.

Continuarea pentru celelalte zodii, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel