CCR judecă în 6 mai contestația PNL la Hotărârea Senatului pentru Dan Șova

Curtea Constituțională a României (CCR) va judeca în 6 mai contestația PNL cu privire la hotărârea Senatului cu rezultatul votului exprimat pentru Dan Șova în urma cererii DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive. 

Viceliderul grupului PNL din Senat, Tudor Barbu, a anunțat, joi, că liberalii contestă la CCR o hotărârea Camerei superioare a Parlamentului referitoare la rezultatul votului exprimat în cazul Dan Șova.

"Grupul senatorial liberal depune o contestație adresată Curții Constituționale în ceea ce privește hotărârea Senatului în cazul Dan Șova. Sunt foarte multe temeiuri legale, lucruri legate de jurisprudența CCR, sunt foarte multe pagini de argumente pe care liberalii le-au pus la dispoziția judecătorilor Curții pentru a susține un demers firesc de altfel, acela de contestare a unei hotărâri care sfidează legile și în primul rând Constituția", a declarat Tudor Barbu. A adăugat că este un "caz unic în istoria post-decembristă", acuzând că în cazul lui Dan Șova, Regulamentul Senatului a fost utilizat de Putere ca un "subterfugiu" pentru a evita prevederile constituționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel