Cazul Semenya - Atleta este biologic... bărbat. Decizia TAS

Descriere foto:

TAS o obligă pe atleta Casper Semenya să ia medicamente, pentru că biologic e bărbat.

Scandalul în cazul atletei sud-africane Caster Semenya continuă. Ea a fost acuzată de Asociația Federațiilor Internaționale de atletism pentru faptul că ar fi biologic bărbat, ca urmare a creșterii excesive a nivelului de testosteron din corpul ei.

Conform IAAF, creșterea de testosteron este extrem de avantajoasă pentru sportivă, deoarece are mult mai multă forță și dinamism în comparație cu celelalte altele, ceea ce îi crează un net avantaj. 

Situația s-a înrăutățit pentru Casper Semenya, după ce TAS a dat publicității un comunicat, rezultat în urma unui dosar cu 163 de file de investigații privind situația sud-africanei, prin care îi comunică acesteia faptul că va trebui să accepte un tratament medicamentos special pentru astfel de cazuri, care are ca scop reducerea cantității de testosteron din organism.

Sportiva refuză, însă, să ia orice medicamentație, motivând că a mai făcut acest lucru, obligată și a avut reacții foarte neplăcute la nivelul organismului: febră și dureri abdominale persistente. Mai mult, ea acuză și TAS și IAAF că a fost folosită drept cobai, pentru a testa medicamentele cu pricina.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24