Câştigătorul maratonului de la Los Angeles la categoria 70 de ani, descalificat pe motiv că a scos un timp prea rapid

 Frank Meza, un medic de 70 de ani care a câştigat în martie maratonul de la Los Angeles la categoria sa de vârstă, a fost descalificat de organizatori pe motiv că era imposibil să scoată timpul cu care a fost cronometrat la capătul cursei, 2:53:10, notează presa de peste Ocean.

Asta în condiţiile în care câştigătorul la general al maratonului a fost kenyanul de 34 de ani Elisha Barno, cu timpul de 2:11:46.

Timpul scos de Meza a fost cel mai bun din istoria acestei categorii de vârstă, însă pe reţelele de socializare au apărut foarte repede vocile critice care au susţinut că era imposibil ca septuagenarul să alerge atât de repede. Organizatorii au demarat o investigaţie pentru lămurirea situaţiei, mai ales că următorul sosit a fost Dan Adams, cu 4:10:07.

Luni, oficialii cursei au anunţat că într-adevăr rezultatul lui Meza a fost unul imposibil de realizat luând decizia de a-l descalifica.

MarathonInvestigation.com, un site care se ocupă de analizarea rezultatelor atunci când există suspiciuni de fraudă, a precizat că nu există niciun dubiu că Frank Meza a trişat.

În acest moment nu am nicio îndoială că Meza a trişat", a declarat proprietarul site-ului, Derek Murphy.

La aceeaşi concluzie au ajuns şi organizatorii maratonului care au susţinut că, potrivit unor imagini video dar şi unor martori oculari, la un moment dat Frank Meza a părăsit cursa şi ar fi apărut ulterior într-un alt punct al traseului.

Pe tot parcursul investigaţiei, Frank Meza şi-a susţinut nevinovăţia, afirmând că nu a trişat deloc în timpul cursei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel