Caster Semenya primește o nouă lovitură de la instanță

Sebastian Florea / 31 iul 2019 / 16:48 Salveaza PDF Comentarii

Atleta Caster Semenya va absenta de la Mondialele de la Doha după o nouă decizie a justiţiei elveţiene.

Atleta sud-africană Caster Semenya nu va putea să-şi apere titlul în proba de 800 m la Campionatele Mondiale de la Doha (27 septembrie-6 octombrie), după ce justiţia elveţiană a decis să ridice suspendarea "super-provizorie" a regulamentului privind atletele hiperandrogene, au anunţat, marţi, avocaţii Semenyei, citaţi de AFP.

Curtea supremă elveţiană a luat această decizie în aşteptarea pronunţării în cazul apelului sud-africancei faţă de decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de a valida regulamentul Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF), pe care Semenya îl consideră "discriminatoriu".

"Un singur judecător a răsturnat ieri decizia Curţii supreme elveţiene de a suspenda provizoriu regulamentul IAAF în aşteptarea deciziei privind apelul împotriva deciziei TAS", conform avocaţilor.

"Această decizie o va împiedica Caster Semenya să-şi apere titlul la Campionatele Mondiale în luna septembrie", au adăugat avocaţii.

"Sunt foarte decepţionată să nu-mi pot apăra titlul câştigat cu sudoare, dar acest lucru nu mă va împiedica să lupt pentru respectarea drepturilor tuturor sportivilor vizaţi", a declarat Semenya într-un comunicat.

Curtea supremă elveţiană, sesizată de atleta sud-africană Caster Semenya, a anunţat pe data de 3 iunie că a suspendat provizoriu reglementările Federaţiei internaţionale de atletism (IAAF) ce obligă sportivele hiperandrogene să ia medicamente pentru scăderea nivelului de testosteron în cazul în care doresc să participe la competiţii.

Tribunalul a luat această măsură ''super-provizorie'', suspendând aplicarea reglementării IAAF până la o nouă audiere.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27