Canotorul Sergiu Bejan, la prima sa expoziţie. Cea mai frumoasă fotografie

Canotorul Sergiu Vasile Bejan, component al echipajului de 8+1 al României, a declarat, miercuri, la vernisajul primei sale expoziţii de fotografie, că o imagine cu el pe podium la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor ar fi cea mai frumoasă.

'În canotaj nu am investit decât suflet. Însă fotografia de peisaj este destul de costisitoare. Îmi e greu să aleg o fotografie care îmi place cel mai mult. Îmi plac toate, în special cele din Bucovina, pentru că e locul natal şi întotdeauna revin cu drag acasă. De fiecare dată când vin în vacanţă merg prin păduri, pe munţi, ca să surprind momente speciale. O fotografie cu mine pe podium la Tokyo ar fi cea mai frumoasă pentru mine', a afirmat Bejan, care i-a avut alături la vernisajul expoziţiei găzduite de magazinul Dedeman din Băneasa pe toţi colegii săi de la lotul naţional de canotaj. 'Mi-a plăcut mereu să imortalizez tot felul de momente, aveam mereu memoria telefonului plină. Treaba a început să devină mai serioasă în 2016 când mi-am achiziţionat un aparat DSLR.

Am început să postez pe Instagram, mai puţin pe Facebook, iar aprecierile m-au stimulat şi am continuat. Dar eu nu fac fotografii doar pentru ochiul privitorului, le fac aşa cum simt eu şi cum îmi plac mie. Recunosc că am investit ceva bani în echipamente, dar nu dintr-o dată. Mi-am schimbat aparatul treptat, mi-am cumpărat obiective, dar nu am făcut un calcul', a adăugat Sergiu Bejan. Prezentă la vernisaj, preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a declarat că expoziţia demonstrează faptul că sportivii sunt buni ambasadori ai turismului românesc.

'Prin această expoziţie vedem că sportivii pot fi nişte ambasadori ai turismului românesc, nu numai ai sportului românesc. Sportivii noştri în afară de muncă, dăruire şi disciplină au şi pasiuni frumoase, cum este cea a lui Sergiu. Şi cu siguranţă mai sunt şi alţi sportivi care au asemenea hobby-uri care aşteaptă să fie descoperite de noi toţi', a spus Lipă. Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şi-ar dori ca următoarea expoziţie a lui Sergiu Bejan să fie alcătuită numai cu fotografii din sport.

'Sunt fotografii superbe, mai ales că sunt numai imagini de la noi din ţară. Avem o ţară minunată şi este extraordinar faptul că un sportiv olimpic are această pasiune de a scoate în evidenţă frumuseţea locurilor. Pe lângă acestea, eu cred că ar trebui făcută o expoziţie numai cu imagini din sport pentru că sunt momente încărcate de emoţie şi de trăirile sportivilor', a precizat Covaliu, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel