Campionatele Mondiale de la Doha sunt "o catastrofă", crede Kevin Mayer

Francezul Kevin Mayer, recordmanul lumii a decatlon, a criticat în termeni duri decizia de a organiza Campionatele Mondiale de atletism din acest an la Doha, evocând "o catastrofă" din cauza temperaturilor caniculare şi a slabe afluenţe în tribunele stadionului Khalifa, informează AFP.

"Vedem cu toţii că este o catastrofă, nu e nimeni în tribune. Temperatura nu este deloc potrivită, au existat aproape 30 de abandonuri în timpul maratonului feminin. Este trist", a declarat campionul mondial en titre, care va intra în competiţie miercuri.

Mayer consideră că IAAF "nu a pus atleţii în prim plan prin organizarea acestora Campionate aici (la Doha), ci i-a pus în dificultate". El a precizat că va încerca să se concentreze doar asupra concursului său, chiar dacă "nu sunt celor cele mai bune condiţii pentru a face performanţă".

Alergătoarea kenyană Ruth Chepngetich a câştigat proba feminină de maraton din cadrul Mondialelor de la Doha, desfăşurată pe o căldură sufocantă (32,7 grade Celsius şi 73,3% umiditate), chiar dacă s-a desfăşurat în timpul nopţii. Dintre cele 68 de concurente care au luat startul, 28 au fost nevoite să abandoneze, iar ultima clasată a încheiat cursa la mai mult de trei sferturi de oră de medaliata cu aur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel