Camera Deputaților a aprobat măsuri preventive pentru limitarea infectărilor cu Covid-19

Ilustrativ
Ilustrativ

Biroul permanent al Camerei Deputaților a aprobat un memorandum intern cu măsuri preventive pentru limitarea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Biroul permanent al Camerei Deputaților a aprobat un memorandum intern cu măsuri preventive pentru limitarea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, conform Agerpres.

Astfel, în perioada 12 - 31 martie 2020, cu posibilitatea prelungirii, în funcție de comunicările instituțiilor abilitate, va avea loc decalarea programului de lucru pentru personalul din Serviciile Camerei Deputaților care se deplasează cu mijloacele de transport în comun, în sensul începerii activității la orele 8:00, 9:00 și 10:00, cu decalarea corespunzătoare a finalului de program. Pentru implementarea acestor măsuri, la nivelul compartimentelor, se va efectua cu celeritate o analiză a efectivului de personal impactat de această măsură care va fi spusă avizării Secretarilor generali adjuncți, după caz, și aprobării Secretarului general.

Soluții alternative

În locurile de muncă unde această decalare a programului de lucru nu este posibilă, se vor identifica, de către conducătorii structurilor, soluții alternative pentru evitarea utilizării de către angajați a mijloacelor de transport în comun în perioadele aglomerate.

De asemenea, în contextul în care, ca for legislativ, Camera Deputaților trebuie să îi mențină capacitatea de a-și exercita atribuțiile constituționale, concomitent cu asigurarea securități și sănătății demnitarilor și personalului din serviciile Camerei, Biroul permanent a mai aprobat ca atribuțiile de serviciu ale personalului din serviciile Camerei Deputaților să fie exercitate alternativ, la sediul Camerei Deputaților și la domiciliu, prin intermediul instrumentelor tehnologiei informației, în măsura în care acest lucru este posibil și în funcție de specificul sarcinilor de serviciu și de dinamica activităților cuprinse din agenda parlamentară.

În cazul în care nu se poate sta la domiciliu

Pentru categoriile de salariați care nu pot desfășura activitatea și la domiciliu (șoferi, personal administrativ, tehnic, ș.a.) se dispune efectuarea concediului de odihnă sau acordarea de timp liber corespunzător orelor suplimentare efectuate. În scopul implementării acestor măsuri, Secretariatul general va întreprinde demersurile administrative și funcționale care se impun.

În cazul în care situația epidemiologică se va agrava, vor fi luate și alte măsuri pentru protecția deputaților și a personalului, în conformitate cu scenariile de evoluție a infecției cu noul coronavirus și comunicările instituțiilor abilitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel