Camera Deputaților, decizie pentru Sebastian Ghiță

Parlamentarii au decis că deputatul Sebastian Ghiță nu poate reținut și arestat, respingând cererile DNA. 

UPDATE: Sebastian Ghiță a declarat că a fost o luptă destul de obositoare. "Cu toată puterea o spun, eu nu m-am născut să fur, m-am născut să creez, să mă dezvolt, împreună cu ai mei și cu cei cu care muncesc", a spus Sebastian Ghiță. El a adăugat că "intenționez să-mi văd de viața mea și cred că toți oamenii din România trebuie lăsați să facă asta". Sebastian Ghiță a precizat că a scăpat de arest și de reținere pentru că a avut curajul să spună ceea ce parlamentarii șușotesc pe holuri. 

UPDATE: Sebastian Ghiță nu poate fi arestat. Cererea a fost respinsă cu 179 de voturi împotrivă și 107 pentru. 

UPDATE: Sebastian Ghiță a fost salvat de la reținere de colegii deputați. Camera Deputaților a RESPINS cererea de reținere, cu 122 de voturi pentru și 166 împotrivă. Pentru a trece solicitarea DNA, era nevoie de 152 de voturi. 

UPDATE: Sebastian Ghiță spune în Parlament că Valeriu Zgonea are două dosare penale, că președintele Klaus Iohannis este în pragul demisiei din cauza unui dosar pe care l-ar avea soția președintelui, Carmen Iohannis. Deputatul a precizat că are doi copii, că a venit să-și susțină nevinovăția pentru a fi respinse cererile DNA. El a precizat că "votul de astăzi nu va reprezenta blocarea justiției", adăugând că "Parlamentul României este supus unui presiuni uriașe. Scopul este instaurarea fricii prin folosirea hărțuirii și folosirea arestării ca instrument modern de tortură". El a citat și ce a scris Dan Tapalagă, numit "apostolul arestărilor": "Arestarea lui Ghiță poate deschide calea unor noi denunțuri" și a întrebat: "Asta vrem să facem?". Sebastian Ghiță a mai spus că președintele Senatului "este amenințat cu dosare de foști apropiați, Valeriu Zgonea are două dosare în lucru, șefii tuturor partidelor politice din România sunt în instanță sau au dosare, inclusiv Alina Gorghiu și Vasile Blaga". 

Sebastian Ghiță a adăugat că i-au fost aduse două acuzații de dare de mită, bazate doar pe denunțuri și denunțători care emit păreri, fără nicio dovadă.  Deputatul a precizat că dosarul său "a ajuns de jos în biroul Comisiei Juridice" și "până sâmbătă nu a fost consultat de niciun coleg". Cu toate acestea, spune Sebastian Ghiță, "Sorina Matei a reușit să publice acele documente la dânsa pe blog. Aceste date nu s-au scurs de la Parlament, ci de la procurorul care a instrumentat dosarul". 

Mai mult, Sebastian Ghiță subliniază că s-a întrebat de ce a devenit țintă a DNA Ploiești după alegerile prezidențiale și răspunsul său a fost că "acest lucru se întâmplă pentru a mă forța să fiu denunțător. Vor să-l denunț pe Victor Ponta. Nu am nimic de denunțat despre activitatea lui Victor Ponta. Aminteam despre dosarul soției președintelui Iohannis. Am văzut-o cu toții pe soția lui Liviu Dragnea pentru o acuzație minoră. Procurorii se chinuie de un an de zile să-i facă un dosar și soției lui Victor Ponta. Vreți să vă spun de unde am informația asta? De pe site-ul comisarul.ro".

El a conchis: "Nu putem să construim o țară ca o închisoare".

UPDATE: Deputații Victor Ponta și Vlad Cosma sunt prezenți în Camera Deputaților. Sebastian Ghiță are interdicție din alte dosare să vorbească cu cei doi, însă ei sunt prezenți la vot. 

UPDATE: Sebastian Ghiță a ajuns devreme la Camera Deputaților. El și-a dat mâna cu deputații din toate taberele politice și a vorbit cu ei. 

Deputaţii se vor pronunţa pe solicitarea DNA la finalul sesiunii de vot final, programate la ora 13:00. Votul va fi secret cu bile, plenul urmând să acorde un vot cu privire la cererea de încuviinţare a reţinerii lui Ghiţă şi un altul pe cererea privind arestarea preventivă.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat marţi cererea DNA privind încuviinţarea reţinerii lui Sebastian Ghiţă, iar în cazul arestării preventive a acestuia nu a fost întrunit numărul de voturi necesar avizării.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaţilor pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Sebastian Ghiţă, anchetat într-un nou dosar. Deputatul este acuzat de dare de mită (2 infracţiuni), folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii (2 infracţiuni), şantaj, cumpărare de influenţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel