Călin Popescu Tăriceanu, despre cererea DNA: ”O solicitare inedită”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a reacționat, miercuri, față de cererile transmise de DNA către Camera Superioară a Parlamentului. Tăriceanu a catalogat demersul DNA ca fiind "o solicitare inedită", dar a precizat că Senatul va furniza documentele în cazul Şova, în spiritul colaborării interinstituţionale.

"Sunt două solicitări din partea DNA, care practic formulează către Senat o cerere de transmitere a înscrisurilor, documentele referitoare la dosarul 122/2014 şi, aşa cum e normal în astfel de czuri, o astfel de solicitare intră în discuţia Biroului Permanent. Probabil că Biroul Permanent va cere un punct de vedere Comisiei juridice şi sigur că vom trata în mod oficial şi procedural această solicitare", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, citat de Mediafax.

Întrebat despre ce documente este vorba în solicitările DNA, preşedintele Senatului a transmis că nu ştie despre ce este vorba şi de aceea este util punctul de vedere al Comisiei juridice.

"Este o solicitare inedită, aş spune, până în momentul de faţă, dar cred că în spiritul colaborării interinstituţionale, pentru că Parlamentul trebuie să arate că este o instituţie transparentă şi care respectă legalitatea, nu există niciun fel de oprelişte, din punctul meu de vedere, pentru a furniza toate documentele relevante în acest caz", a mai afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat de ce consideră această solcitare a DNA inedită, el a răspuns: "Nu o consider inedită. Este inedită, pentru că nu a mai fost o astfel de solicitare până astăzi, asta înseamnă. Mai mult de atât nu vă pot spune".

Vezi aici detalii despre cererile Direcției Naționale Anticorupție către Senat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel