Căderea Zidului Berlinului - Turul Germaniei, omagiu inedit

Parcursul turului ciclist al Germaniei ediţia 2019 a fost dezvăluit luni.

Turului ciclist al Germaniei 2019, al cărui parcurs a fost dezvăluit luni, va marca împlinirea a trei decenii de la căderea Zidului Berlinului, au anunţat organizatorii, citaţi de AFP. Plutonul va parcurge, în ambele sensuri, traseul fostei Cortinei de Fier, care divizia cele două Germanii, RFG şi RDG.

'Cursa va aduce un omagiu deschiderii frontierei interne germane, traversând-o de mai multe ori', conform oficialilor cursei. Startul Turului Germaniei 2019 se va da la Hanovra, pe 29 august, sosirea fiind prevăzută la Erfurt, pe 1 septembrie. Ediţia de anul trecut a marcat revenirea Turului Germaniei, după o absenţă de un deceniu.

Începând din 2008, cursa nu a mai fost organizată din cauza afacerilor legate de dopaj. Societatea franceză Amaury Sport Organization, proprietara Turului Franţei, a fost cea care a venit cu proiectul unui nou Tur al Germaniei, în colaborare cu Federaţia germană de ciclism. Anul trecut, Turul Germaniei a fost câştigat de slovenul Matej Mohoric |(Bahrain-Merida).

Citește și:

Două grupuri s-au luat la bătaie în centrul Berlinului pentru spoturile de pe Youtube

Un bărbat a câștigat la Loto. Ce a făcut vreme de 20 de ani

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29