Cristian Bușoi: Resping cu hotărâre acuzația de plagiat

Cristian Bușoi, europarlamentar și potențial candidat PNL la Primăria Capitalei, este acuzat de plagiat în lucrarea sa de doctorat, susținută în 2010. În cadrul unei dezbateri DC News live, acesta a fost întrebat cum are de gând să gestioneze acuzațiile de plagiat.

"În primul rând, nu există o acuzație formală de plagiat. Există un articol în care, indirect, se sugerează că teza mea de doctorat ar fi plagiată. Resping cu toată hotărârea acest lucru. Am explicat public și o voi mai explica."

Cristian Bușoi a subliniat că tema pe care a ales-o a fost o temă originală care n-a mai fost abordată în România și că a muncit la această teză, făcând zeci de interviuri cu foști miniștrii ai sănătății, cu experți în sănătate. 

"Există niște erori regretabile de tehnică și de formă în partea teoretică a lucrării, dar chiar și aceste erori sunt legate de niște lucrări pe care le-am citat de foarte multe ori în mod corect cu indici și note de subsol."

Europarlamentarul a spus că nu există nicio lucrare ascunsă, copiată masiv sau care să nu fi fost evidențiată în această teză de doctorat.

"În opinia mea, această acuzație nu există și aceasta n-ar putea fi susținută în fața unei comisii de experți sau în fața justiției, dacă s-ar ajunge acolo", a conchis Cristian Bușoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel