Bucharest Pride 2022 se încheie astăzi. Comunitatea LGBT şi membrii Adunării Partidului Noua Dreaptă, la pas pe străzile capitalei

Foto: Asociaţia Accept România
Foto: Asociaţia Accept România

Restricţii de circulaţie, în acest week-end, pentru „Marşul Bucharest Pride” şi „Străzi deschise – Bucureşti, Promenada Urbană”

Primăria Capitalei a anunţat că, în acest week-end în Bucureşti, au loc mai multe evenimente şi manifestări şi anume iniţiativa „Străzi deschise – Bucureşti, Promenada Urbană”, „Marşul Bucharest Pride” şi adunarea publică a Partidului Noua Dreaptă care au fost avizate de Comisia Tehnică de Circulaţie şi pentru care se instituie o serie de restricţii provizorii de circulaţie, anunță News.ro.

Astfel, se închide traficul rutier pe bd. Bucureştii Noi, segmentul de drum cuprins între intersecţia cu str. Subcetate şi intersecţia cu str. Jimboliei, începând de vineri, de la orele 22:00 până în fiecare luni la orele 06:00. Mijloacele de transport STB vor fi deviate, arată comunicatul de presă al PMB De asemenea, astăzi, 9 iulie, are loc „Marşul Bucharest Pride”, în intervalul orar 17:00 – 19:00 pe următorul traseu: Calea Victoriei – bd. Regina Elisabeta – bd. Schitu Măgureanu – Pod Izvor – Parc Izvor. Începând cu orele 17:30, se va restricţiona traficul auto pe Calea Victoriei, segmentul cuprins între Piaţa Victoriei şi str. Frumoasă. Primăria Capitalei precizează că pentru buna desfăşurare a evenimentului, traficul rutier va fi închis, gradual în funcţie de afluirea şi defluirea participanţilor, în data de 09 iulie, între orele 18.00 – 19.00, pe următorul traseu şi străzile care acced în acesta: Calea Victoriei – dreapta bd. Regina Elisabeta – stânga bd. Schitu Măgureanu – traversarea Pod Izvor – Parc Izvor – punct final. Tot astăzi are loc şi adunarea publică a Partidului Noua Dreaptă.

Cea de-a 18-a ediţie a Bucharest Pride, festival dedicat comunităţii LGBTI+ din România și organizat de Asociaţia ACCEPT, s-a desfăşurat în perioada 1 - 9 iulie. Evenimentul a inclus întâlniri comunitare, expoziții, filme, spectacole de teatru și dans, concerte, forumuri, dezbateri, conferinţe şi evenimente în aer liber. Festivalul se încheie astăzi, 9 iulie, cu marșul Bucharest Pride 2022, care va începe la ora 17:00, pe Calea Victoriei.

ACCEPT, militant în prima linie pentru comunitatea LGBT din România

Asociaţia ACCEPT este prima organizaţie neguvernamentală de drepturile omului din România care apară şi promovează drepturile LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender) la nivel naţional. Aceasta organizează în fiecare an Bucharest PRIDE, festivalul dedicat drepturilor LGBT. „Anul acesta se împlinesc 15 ani de când România a devenit membră a Uniunii Europene. Ca parte a familiei europene, România are obligația pozitivă să respecte drepturile tuturor cetățenilor săi și să oprească orice formă de discriminare și marginalizare a persoanelor lesbiene, gay, bisexuale, transgender, intersex. Suntem responsabili să recunoaștem erorile istorice și să reparăm un sistem public care condamnă la abuzuri aproximativ 900.000 de cetățeni români LGBTI[3]. Respectarea drepturilor omului este esențială într-un stat de drept, iar implementarea deciziilor CEDO care au găsit România vinovată de încălcarea drepturilor persoanelor LGBTI sunt obligatorii pentru țara noastră. Așadar, vom aduce la aceeași masă instituțiile care au obligația să implementeze deciziile CEDO, fără amânare. Ne bazăm pe cooperarea lor loială și avem încredere că toți actorii instituționali înțeleg care este miza respectării drepturilor omului în România, miza respectării statului de drept. Aceste valori comune stau la baza apartenenței noastre la alianțe politice și economice fără de care parcursul european, bunăstarea economică și socială și siguranța României sunt imposibile” spune Teodora Ion-Rotaru Roseti, directoare executivă a Asociației ACCEPT pe site-ul oficial al organizaţiei.

Pe parcursul derulării proiectului, până în noiembrie 2023, va fi lansat un sistem online de raportare a violărilor de drepturi suferite de persoane LGBTI, va fi redactat un manual de investigare a infracțiunilor motivate de ură, iar 280 de magistrați, 160 de polițiști și 40 de angajați ai autorităților publice vor beneficia de formare cu privire la drepturile persoanelor LGBTI și investigarea infracțiunilor motivate de ură. Totodată, peste 800 persoane LGBTI victime ale violărilor de drepturi vor fi sprijinite pentru a avea acces la justiție și la remedii adecvate și peste 500.000 de persoane vor fi informate cu privire la situația persoanelor LGBTI în România prin intermediul unei campanii publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel