Box. Sorin Florea: E foarte greu să facem gale în România pentru că nu prea mai sunt sportivi

Preşedintele King Promotion, Sorin Florea, care are mai mulţi boxeri profesionişti sub contract, a afirmat luni, într-o conferinţă de presă, că îi este foarte greu să mai organizeze gale în România din cauza absenţei sportivilor de valoare. 

'Este foarte greu să mai facem gale în România pentru că ne lipsesc foarte multe lucruri. Şi plecăm de la cel mai important - nu prea mai sunt sportivi. După cum ştiţi, la ora actuală, în afară de Viorel Simion, Bogdan Dinu şi Cezar Juratoni, care promit şi care pot face meciuri mari la nivel ridicat, şi mă refer la sportivii din România, nu la Cristian Ciocan sau alţi sportivi care boxează în afara României, nu prea avem. Şi pentru a organiza gale aici ne trebuie mult mai multe lucruri, pe lângă sportivi ne trebuie sponsori, antrenori, condiţii, iar la noi, şi nu mă refer doar la box, sportul nu mai este important în societatea noastră. În afară de Simona Halep nu prea mai văd sportivi care să ne mai bucure. Nu se mai pune preţ pe sport în ultima vreme, e trist', a declarat Florea. Managerul Sorin Florea spune că boxerul de categorie supergrea Bogdan Dinu va avea şansa să-i întâlnească în viitor pe Tyson Fury sau Kubrat Pulev.

'Iată că Bogdan Dinu a avut două şanse uriaşe, pentru că puteam vorbi de o bursă de peste 9 milioane de euro. El va boxa pe 14 decembrie în afara ţării şi dacă vom câştiga va avea şansa să boxeze cu Tyson Fury ori cu Kubrat Pulev. Ne trebuie o victorie ca să putem intra din nou în groapa cu lei. Referitor la Juratoni, cred că la anul va boxa cu siguranţă pentru o centură. Pentru că oferte am avut, dar nu le-am acceptat pentru că doresc ca atunci când se va bate pentru o centură să fiu sigur că este pregătit sută la sută. Nu vreau să mă prezint cu sportivul doar pentru o bursă, pentru că nu e genul meu. Dacă mergem, vreau să mergem doar la câştig', a mai spus el. Florea îl impresariază şi pe boxerul profesionist Viorel Simion (37 de ani) care va lupta vineri, la Belfast, pentru titlul de campion european IBF la categoria super-pană (59 kg), cu irlandezul Marco McCullough, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel