Box: Preşedintele WBC, Mauricio Sulaiman, critică prezenţa pugiliştilor profesionişti la Jocurilor Olimpice

[] []

09 oct 2019 / 13:35
Salveaza PDF Comentarii

Mauricio Sulaiman, preşedintele Consiliului Mondial al Boxului (WBC), susţine că participarea pugiliştilor profesionişti la Jocurile Olimpice pune în pericol menţinerea boxului în programul olimpic, relatează EFE. 

''Cu o diferenţă aşa de mare între amatori şi profesionişti se supune riscului menţinerea acestui sport la Olimpiade şi poate fi şi mai grav dacă avem un accident în timpul Jocurilor, pentru că ar putea fi sfârşitul boxului'', a declarat Sulaiman într-o conferinţă de presă.

Preşedintele WBC a adăugat că pe lângă menţinerea acestui sport în calendarul olimpic este vorba de a asigura protecţia tinerilor boxeri:

''Am vorbit cu Oscar de la Hoya şi Manny Pacquiao şi am obţinut acelaşi răspuns: Nu, pentru profesionişti la Jocurile Olimpice. Există diferenţă mare, amatorul încearcă să lege lovituri şi să facă puncte pentru a câştiga lupta, iar profesionistul adaugă experienţa şi maturitatea pentru a accentua loviturile şi de a câştiga lupta prin intermediul KO-ului''.

Oficialul WBC a adăugat că pătrunderea profesioniştilor la JO va bloca visul tinerilor amatori la medalie: ''Visul unui tânăr este de a-şi reprezenta ţara şi de a câştiga o medalie, iar dacă schimbăm această structură, viaţa tinerilor se va schimba, pentru că un boxer tânăr nu poate aspira la împlinirea visului său. Saul 'Canelo' Alvarez mi-a spus: 'Cum m-aş simţi eu cu medalia mea de aur, ştiind că am distrus visele unui tânăr de a triumfa în acest sport''. Pentru a descuraja profesioniştii să participe la JO, WBC a impus un veto de doi ani pentru boxerii săi şi a propus CIO un parametru de echitate privind vârsta şi experienţa între concurenţi şi nu doar singurul criteriu actual, cel al categoriei, informează Agerpres. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24