Belgia: Cinci tineri, condamnaţi la cel puţin 25 de ani de închisoare la finalul 'procesului ororilor'

Cinci tineri, cu vârste între 18 şi 23 de ani, au fost condamnaţi marţi în Belgia la pedepse de cel puţin 25 de ani de detenţie pentru asasinarea unui adolescent cu deficienţe mintale pe care anterior l-au sechestrat, violat şi torturat, relatează AFP. 

Asasinarea lui Valentin Vermeesch, în martie 2017 la Huy, în regiunea Liege (est), a fost una din crimele cele mai răsunătoare comise în Belgia în ultimii ani şi a făcut obiectul 'procesului ororilor', aşa cum l-a denumit presa.

Valentin Vermeesch, în vârstă de 18 ani şi suferind de un uşor handicap mintal, a fost abuzat de o bandă de patru băieţi şi o fată, pe care îi cunoştea şi îi considera prieteni. Într-o seară, el a fost atras în apartamentul unuia din ei, unde toată noaptea a fost supus loviturilor, ameninţărilor cu moartea, torturilor, tratamentelor inumane, atentatelor la pudoare, violului şi sechestrării, conform capetelor de acuzare reţinute împotriva inculpaţilor. O parte din suferinţele îndurate de victimă au fost filmate de cel mai tânăr dintre 'călăi', minor la vremea respectivă, cu tableta digitală, unul din elementele care au permis identificarea făptaşilor.

La primele ore ale dimineţii, Valentin a fost transportat până pe malului fluviului Meuse, situat în apropiere, şi împins în apă, unde s-a înecat, cu mâinile legate la spate. La capătul unui proces care a durat şase săptămâni, curtea cu juraţi din Liege i-a condamnat la închisoare pe viaţă pe Alexandre Hart, 21 de ani - 'un manipulator care se bucura de superputerea sa', cum l-a descris acuzarea -, şi pe iubita acestuia, Belinda Donnay, 22 de ani, consideraţi instigatorii şi cei care au împins victima în apă.

Dorian Daniels (22 de ani), Loick Masson (23 de ani) şi Killian Wilmet (18 ani), care au asistat la scena finală fără a se opune, au primit câte 25, 27 şi, respectiv, 29 de ani de detenţie. În centrul procesului, în care au fost audiaţi aproape 180 de martori, experţi şi anchetatori, s-a aflat dinamica grupului, niciunul din membrii bandei neîncercând să pună capăt suferinţelor victimei. 'Acest caz a început prin jocuri perverse şi sadice. A continuat printr-un masacru. Apoi, autorii au decis să scape de dovada crimei, împingându-l pe Valentin în apă', a declarat reprezentanta parchetului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel