Băsescu pune din nou eticheta pe învâțâmânt: Egal ineficient pe toate treptele

Aflat la a doua întâlnire cu susținătorii din mediul virtual, Traian Băsescu a declarat că  sistemul de educație din România este ineficient, pe toate treptele, de la școala primară până la universități inclusiv.

 "Sistemul de educație românesc a fost etichetat ca fiind nerelevant, ineficient și mult demodat raportat la timpurile de astăzi. Educația este răspunsul tuturor întrebărilor. Deși ați fi mulțumit pe educația până la intrarea în universitate, eu aș pune o etichetă pe tot sistemul de învățământ, el este egal ineficient pe toate treptele. Aici sunt două chei.

Una este aplicarea, cu severitate, a noii legi a educației, care vine și adaptează ciclurile școlare la o abordare modernă. Al doilea lucru, dacă ați observat în noua lege, se introduce ucenicia, din nou. Și școlile profesionale. Eu tocmai fusesem criticat, că spuneam că nu avem tinichigii, mecanici, scoteam numai oameni cu diplome dar care nu știau să facă nimic. Și clasificarea universităților. Un element foarte important legat de calitatea unei instituții de învățământ superior", a explicat președintele.

 Băsescu a arătat și pe cine cade responsabilitatea majoră dar și că rezultatele nu se vor vedea prea curând.

 "Partea a 2-a este în responsabilitatea celor care conduc educația, pentru că partea 2 înseamnă curicula, ce învață copiii în toate treptele de învățământ. Acest pachet nu va da rezultate mâine, cu siguranță vom culege rezultatele peste 10 ani, peste 12 ani, când vom constata o mai bună calitate a absolvenților și, dacă vreți, respectul pentru muncă, pentru că aceasta vine atunci când știi să o faci"

 În cele din urmă, președintele a explicat și că o generație bine educată se raportează altfel la muncă și la tot ce ține de viața personală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel