Băsescu, lecție dură pentru Iohannis: Dacă aș fi fost președinte...

Aproximativ o mie de tineri din Republica Moldova au ajuns, duminică, în Bucureşti, pentru a participa la marşul pentru unirea Republicii Moldova cu România. Aceștia au mers în marș spre Splaiul Unirii, Piața Unirii, Podul Izvor până la Palatul Cotroceni. Tinerii au fost primiţi la Palatul Cotroceni, dar în lipsa preşedintelui Klaus Iohannis, plecat din ţară.

În acest context, Traian Băsescu i-a dat o lecție lui Klaus Iohannis și a spus ce ar fi făcut dacă ar fi fost președinte.

"Dacă aș fi fost Președinte!

Duminică, în jurul orei 14.00, la București, a sosit un grup de cîteva sute de tineri din Republica Moldova.

Tinerii au parcurs pe jos distanța de la Chișinău la Ungheni (120 km) pentru a aduce mesajul generației tinere de unire a Republicii Moldova cu România. Este cel mai puternic semnal dat de tinerii pro-români de peste Prut.

Dacă aș fi fost Președinte cu siguranță i-aș fi așteptat cu masa pusă, cu un spectacol de muzică populară dat în curtea palatului și le-aș fi vorbit despre nevoia de reunificare a ambelor țări.

Sunt destui care cred că unirea cu Republica Moldova ar fi o favoare pe care România ar face-o fraților de peste Prut. Profund greșit. Eu susțin categoric faptul că unirea este o necesitate strategică în mod egal și pentru România și pentru R.Moldova. Acum este un moment bun ca românii de pe ambele maluri ale Prutului să-și spună apăsat dorința de UNIRE", a fost mesajul transmis de Traian Băsescu.

CITEȘTE ȘI: BASARABIA PĂMÂNT ROMÂNESC. O mie de tineri unioniști din Republica Moldova vin la București. SONDAJ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel