Băsescu și Ponta trebuie să se oprească cu amenințările cu pușcăria, spune Antonescu

Crin Antonescu a afirmat, marți, că președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta trebuie să se oprească din amenințările reciproce cu pușcăria, fiind de părere că aceștia au ajuns la un nivel de comportament "inacceptabil și incalificabil".

"Ultimele zile, ultimele ore ne arată o escaladare jenantă a unui mod de a face politică din declarații pe care îl practică doi demnitari de vârf ai statului român, președintele și premierul, și cu care poate că mulți dintre noi s-au obișnuit, dar care în ultimele faze la care mă refer deja au coborât sub un nivel inacceptabil. Este pur și simplu scandalos ca întâistătătorii unei țări, cei doi capi ai executivului, președintele țării, șeful Guvernului, să facă de râs pur și simplu această țară prin declarații cu un conținut și cu un ton care seamănă mai degrabă cu cele ale unei căpetenii de bandă sau ale unor lideri ai lumii interlope", a declarat, marți,  Antonescu.

El a susținut că pozițiile exprimate atât de Traian Băsescu, cât și de Victor Ponta sunt "inacceptabile".

"România nu are nicio vină, nu are nici măcar întreaga clasă politică nicio vină pentru a ajunge să fie sub ochii tuturor observatorilor interni și internaționali o țară în care președintele și premierul se fac corupți, mafioți unul pe altul, în care se amenință la lumina zilei cu pușcăria, unul pe altul și fiecare pe apropiații celuilalt", a arătat președintele PNL.

Citește și: Băsescu: Firea este o șantajistă - LIVE TEXT

Liderul liberalilor a susținut că Traian Băsescu ar trebui "să facă ceva", constatând că acesta îl cataloghează pe Victor Ponta drept un "premier profund corupt".

"Prim-ministrul vorbește despre un președinte cu limbaj, cu apucături și cu comportament de mafiot și ne precizează și ziua când va intra în pușcărie respectivul președinte, 22 decembrie anul curent. Sunt lucruri care deja nu mai pot fi acceptate și atât în nume personal, ca un om politic care nu am evitat niciodată polemicile, ca un om care deseori am adoptat și voi mai adopta când va mai fi cazul formule dure, protestez în fața unui asemenea mod de a-ți bate joc de cetățenii pe care îi reprezinți", a spus Crin Antonescu.

În opinia sa, "asistăm și la aspecte de-a dreptul comice cu plângeri penale făcute la grămadă, amenințări pe un ton cu adevărat inacceptabil și incalificabil pentru un șef de stat că nu-ți mai găsești bărbatul acasă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel