Băsescu, către Ioan Niculae: Cereţi Guvernului să analizeze situaţia combinatelor de îngrăşăminte

basescu1
basescu1

Preşedintele Traian Băsescu s-a adresat luni omului de afeceri Ioan Niculae, sfătuindu-l să ceară Guvernului să analizeze "capacitatea combinatelor de producţie de îngrăşăminte din România de a sta pe piaţă în actualele condiţii".

"La domnul Niculae, alte dezbateri de presă, mai mult sau mai puţin îndreptăţite. Sigur, Guvernul a luat nişte măsuri de scoatere dintr-un moment de criză a companiilor producătoare de îngrăşăminte. Şi piaţa îngrăşămintelor, ca şi piaţa aluminiului, a oţelului sunt dependente de fluctuaţiile de preţ. Va trebui analizat dacă rezistă în competiţie, pentru că în România petrochimia a fost prăbuşită pur şi simplu de dumping-ul făcut de Ucraina şi de Federaţia Rusă", a spus preşedintele Traian Băsescu, prezent la Gala Jubiliară ANEIR 2011, eveniment organizat de Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor din România, în parteneriat cu Banca Naţională a României.

"Domnule Niculae, chiar dacă este un scandal public în momentul de faţă, sunt şeful statului şi nu mă pot preface. Trebuie analizat şi cereţi la Guvern să se analizeze capacitatea combinatelor de producţie de îngrăşăminte din România de a sta pe piaţă în actualele condiţii. Dacă nu, va trebui să vedem ce putem face", a mai spus preşedintele.

Şeful statului a spus că situaţii similare sunt şi la Sidex sau la Alro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel