Baseball: Mai mulţi jucători şi antrenorul echipei Boston Red Sox au boicotat vizita la Casa Albă

Donald Trump a primit joi vizita echipei Boston Red Sox, campioana Ligii profesioniste nord-americane de baseball (MLB) în 2018, care a venit însă la Casa Albă fără antrenorul său şi fără mai mulţi jucători-vedetă, care au protestat împotriva politicii preşedintelui Statelor Unite, informează AFP.

'Felicitări pentru victoria voastră incredibilă', a spus Trump într-un scurt discurs, în cadrul căruia nu a făcut nicio referire la boicot. Boston Red Sox a câştigat World Series, finala MLB, după ce a dispus cu 4-1 de marea sa rivală Los Angeles Dodgers. Printre absenţi s-a numărat antrenorul portorican Alex Cora, chiar dacă numele său a apărut din greşeală comunicatul dat publicităţii de Casa Albă, în care a fost anunţată această vizită.

Alex Cora a criticat modul în care a fost gestionat ajutorul federal şi lentoarea lucrărilor de reconstrucţie după cele două cicloane care au devastat insula din Caraibe în 2017, făcând aproape 3.000 de morţi şi producând pagube de zeci de miliarde de dolari, potrivit autorităţilor locale. 'Din nefericire, noi suferim în continuare. În acest moment, nu mă simt în stare să sărbătoresc (victoria) la Casa Albă', le-a spus Alex Cora jurnaliştilor.

Mai mulţi jucători de culoare şi hispanici au boicotat, de asemenea, ceremonia din capitala SUA, pentru a protesta împotriva declaraţiilor incendiare ale preşedintelui asupra unor subiecte precum imigraţia sau patriotismul. Invitaţia tradiţională a campionilor din sporturile majore la Casa Albă a provocat polemici după alegerea miliardarului republican, în 2016. Golden State Warriors, campioana ligii profesioniste de baschet (NBA) în 2017 şi 2018, a boicotat vizita, la fel ca şi echipa de fotbal american Philadelphia Eagles, câştigătoarea Super Bowl-ului în februarie 2018, în timp ce alte echipe au trimis delegaţii mici la Casa Albă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel