Urmărește emisiunea live


Baschet: NBA menţine un meci la Shanghai în ciuda crizei dintre liga nord-americană şi China

NBA a confirmat, joi, organizarea unui meci demonstrativ programat la Shanghai în cursul aceleiaşi zile, în ciuda crizei dintre liga profesionistă nord-americană de baschet şi China, ca urmare a unui mesaj postat pe Twitter de directorul general al clubului Houston Rockets pentru susţinerea manifestanţilor din Hong Kong, informează AFP.

'Meciul va avea loc', a spus un reprezentant al NBA referitor la partida dintre Brooklyn Nets şi Los Angeles Lakers. Contul oficial al ligii nord-americane de baschet pe reţeaua de socializare chineză Weibo a publicat, de asemenea, joi dimineaţă un mesaj prin care anunţa desfăşurarea evenimentului.

Criza dintre China şi NBA a început vinerea trecută după mesajul directorului general al francizei texane, Daryl Morey, care îşi exprima susţinerea faţă de manifestanţii din Hong Kong. Televiziunea chineză CCTV indicase marţi că va renunţa să transmită două meciuri din presezon ale unor echipe din NBA, prevăzute în această săptămână, ca urmare a acestui mesaj.

De asemenea, televiziunea a dat de înţeles că ar putea pune capăt unor colaborări cu NBA. Mesajul lui Daryl Morey a stârnit mânia a numeroşi iubitori ai baschetului din China, ce au estimat că responsabilul lui Houston Rockets se amestecă în chestiunile de suveranitate şi încurajează tensiunile. Aflat în Japonia, unde Houston Rockets şi Toronto Raptors joacă meciuri demonstrative în această săptămână, Adam Silver a declarat, la rândul său, că liga va continua să susţină libertatea de expresie şi bineînţeles libertatea de expresie a comunităţii NBA'.

Tot marţi, gigantul chinez al internetului Tencent, ce difuzează în streaming meciurile din NBA pentru sutele de milioane de fani din China, a anunţat că nu va transmite meciurile prevăzute în această săptămână. Baschetul este sportul cel mai popular în China, unde fiecare meci din campionatul nord-american este urmărit cu pasiune. NBA a putut încheia parteneriate foarte profitabile în ţara asiatică. În contextul mesajului lui Morey, China a condamnat marţi 'afirmaţiile eronate' ale oficialului lui Houston Rockets.

Totodată, vedeta lui Houston Rockets, James Harden, şi-a cerut scuze în numele echipei sale. Într-un comunicat, liga a recunoscut că punctul de vedere al lui Morey i-a 'ofensat' pe fanii chinezi, ceea ce este 'regretabil'. Houston Rockets este foarte populară în China după ce l-a transferat în 2002 pe pivotul chinez Yao Ming, care şi-a încheiat aici cariera în 2011, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel