Baschet masculin: Echipa CSM CSU Oradea, debut cu CSM CSU Sibiu în Supercupa României

Campioana României la baschet masculin, CSM CSU Oradea va întâlni sâmbătă, pe teren propriu, pe Arena 'Antonio Alexe', echipa CSM CSU Sibiu în Supercupa României, meciul, care va deschide sezonul oficial intern, fiind programat de la ora 18:30. 

Într-o conferinţă de presă, directorul CSM Oradea, Şerban Sere, a precizat că echipa sa nu cunoaşte foarte bine potenţialul formaţiei sibiene, deoarece nu a mai jucat împotriva acesteia în actuala ei alcătuire.

'Nu cred că vreuna dintre protagoniste este în formă sportivă maximă la ora actuală. Cred că inspiraţia de moment şi micile detalii vor face diferenţa. Va fi un meci foarte complicat. Din ce ştim noi, Sibiul are o echipă foarte bună, poate mai bună decât cea din sezonul trecut, dar şi noi cred că suntem mai buni. Orice se poate întâmpla. Suntem bucuroşi că nu avem accidentaţi, echipa se pregăteşte în formulă completă pentru acest meci', a spus Sere. Având în vedere că majoritatea jucătorilor se regăsesc în echipa actuală, Şerban Sere a precizat că, spre deosebire de echipele cu nucleu de jucători schimbat, continuitatea este un atu în plus pentru relaţiile de joc mai bine sudate şi un beneficiu pe termen lung.

Sere a declarat că este 'un meci ca oricare altul', iar orădenii, jucând pe teren propriu, sunt obligaţi să câştige. 'U-BT Cluj-Napoca este o echipă redutabilă şi se anunţă o favorită la câştigarea trofeelor. CSU Sibiu va fi o altă componentă foarte importantă în acest sezon competiţional. Nu putem să subestimăm nici celelalte echipe, Piteşti, Steaua şi Craiova sunt capabile să lupte pentru locurile fruntaşe', a menţionat Sere. Căpitanul echipei orădene, Giordan Watson, a subliniat că obiectivul formaţiei va fi evident obţinerea celor mai bune rezultate. El a precizat că echipa din Sibiu, 'extrem de combativă', are un nou component, Jared Jordan, conducător de joc, pe care îl cunoaşte foarte bine din SUA şi în jurul căruia Sibiul a construit o echipă cu mai mulţi jucători periculoşi la semicerc. CSM CSU Oradea a părăsit prematur Liga Campionilor, fiind eliminată de către Falco Szombathely (Ungaria), la un scor foarte strâns.

Astfel, echipa orădeană va juca în FIBA Europe Cup, în grupa D, unde va avea ca adversare echipele BC CSU Sibiu, Bahceşehir Istanbul (Turcia) şi Fribourg Olympic (Elveţia). Şerban Sere a precizat că este o competiţie grea pe care o vor trata cu maximă seriozitate. 'Falco Szombathely a trecut şi de Ventspils, calificându-se în grupele Basketball Champions League. Cred că şi nouă ne era la îndemână acest lucru. Vom continua în FIBA Europe Cup, pe care ne dorim să o tratăm cu maximă seriozitate cu scopul de a ne califica mai departe. Avem o grupă grea, dar vom face tot posibilul', a spus el. Antrenorul Cristian Achim a adăugat că, activând pe trei fronturi, 'nicio echipă din România nu a reuşit să meargă la un nivel foarte înalt peste tot,' din motive diferite ce ţin de bugetare, de pregătire, de jucători.

'Sunt trei echipe foarte bune. Şi în niciun caz nu aş vrea să vă gândiţi că Sibiul este cea mai slabă dintre ele. Însă chiar am dori să avem un parcurs cât mai lung în această cupă europeană. Avem o grupă grea, cu o echipă bună din Turcia, campioana Elveţiei şi Sibiul. Este posibil orice: vom încerca să avansăm cât mai mult, fără să afectăm prea mult competiţiile interne, dacă se poate. Repet însă, până acum nicio echipă din România nu a putut. Ne vom focusa pe aceste cupe europene', a spus Achim, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel