Baschet masculin: Clubul U-Banca Transilvania Cluj şi-a prezentat obiectivele înaintea noului sezon

[] []

13 sep 2019 / 18:43
Salveaza PDF Comentarii

Oficialii echipei de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj au prezentat, vineri, într-o conferinţă de presă, obiectivele pentru noul sezon competiţional, subliniind că principalele ţinte sunt câştigarea campionatului şi Cupei României.

Branko Cuic, directorul sportiv al clubului, a precizat că Mihai Silvăşan va fi cel care va conduce echipa de pe banca tehnică, iar reputatul antrenor sârb Dusko Vujosevic va conduce antrenamentele şi se va ocupa de echipele de juniori.

''Suntem la început de drum în acest sezon. Echipa noastră s-a schimbat în mare parte, atât din punct de vedere al jucătorilor, cât şi al staff-ului tehnic. Am adus baschetbalişti de valoare, pe care i-am ales împreună cu Dusko Vujosevic. Pe lângă potenţialul baschetbalistic, dânsul a insistat să aibă şi jucători de caracter. Am încredere că putem să îndeplinim obiectivele clubului, şi anume câştigarea titlului şi a Cupei României. Noi suntem mândri de faptul că l-am adus lângă noi pe Dusko Vujosevic. El este un nume uriaş în baschetul mondial şi a început de peste o lună să lucreze la clubul nostru. Prin aducerea dânsului, demonstrăm încă odată faptul că U-Banca Transilvania rămâne una dintre formaţiile care doresc cu orice preţ ca baschetul românesc să progreseze. Domnul Vujosevic coordonează toată linia sportivă a clubului, iar la prima echipă va conduce antrenamentele, după propriul program. El va forma o echipă cu Mihai Silvăşan, care va sta pe bancă în postura de antrenor principal în timpul partidelor oficiale. Avem un staff tehnic foarte puternic'', a declarat Cuic, conform unui comunicat.

Vujosevic, antrenor coordonator al echipei, a afirmat că misiunea staff-ului tehnic nu va fi una uşoară, însă a precizat că are mare încredere în lotul pe care-l are la dispoziţie.

''După cum ştiţi, nu am fost implicat direct în baschet în ultimul an. Am aşteptat un transplant la rinichi şi am nevoie de dializă. Am ales să urmez această terapie şi să duc o viaţă cât se poate de normală, în condiţiile date. Pentru a trăi normal, am nevoie de o doză zilnică de insulină şi o doză zilnică de baschet. Mi-a lipsit mult baschetul în ultimul an. Când am primit oferta de la U-Banca Transilvania, nu am vrut să o iau în calcul. Aleksandar Rasic şi Branko Cuic au insistat să vin, aşa că am început să caut informaţii despre oraş şi despre club. Nu sunt de părere că un antrenor mare trebuie neapărat să meargă la o formaţie cu renume. Există antrenori de valoare, capabili să ajute o anumită echipă să crească. Când am văzut ca U-BT chiar mă doreşte şi că pot să am tratamentul potrivit aici, am acceptat imediat oferta. Prima mea condiţie a fost să fiu implicat la maximum în selecţia echipei, realizată împreună cu Branko şi cu Mihai Silvăşan. Am reuşit să alcătuim o formaţie bună, cu jucători de caracter, dornici să muncească. Eu particip la fiecare antrenament şi sunt deschis la sugestii din partea tuturor. Când am venit aici, am fost conştient de starea mea de sănătate şi am decis că eu nu pot să conduc partidele. Voi sta pe bancă la unele meciuri, însă Mihai Silvăşan va fi principal. Ne-am antrenat după programul meu şi sunt mulţumit de felul cum lucrăm. Scopul meu este să îl ajut pe Mihai Silvăşan să progreseze. Mi-am dat seama că este talentat, că înţelege baschetul. A fost căpitan la această echipă şi a demonstrat loialitate faţă de club. Mihai este ambiţios, vrea să muncească şi să înveţe. Trebuie ca toată lumea să înţeleagă faptul că noi alcătuim un grup, o echipă. Împreună vom primi laude şi tot împreună vom fi criticaţi. Ne împărţim responsabilitatea. Ne propunem să fim campionii României, să câştigăm Cupa şi să bifăm un parcurs lung în FIBA Europe Cup. Sunt sigur că şi alte grupări din România muncesc. Nicăieri nu este uşor să iei campionatul. Noi am acceptat o misiune dificilă'', a declarat Vujosevic.

La rândul său, Mihai Silvăşan a afirmat că este o mare onoare să poată lucra alături de Dusko Vujosevic.

''Vreau să mulţumesc clubului şi domnului Vujosevic că m-au acceptat în această formulă. Pentru mine nu a fost nevoie de timp să mă gândesc. Ca antrenor tânăr, nici nu trebuie să îţi pui vreun semn de întrebare când ţi se propune să lucrezi alături de domnul Vujosevic. Experienţa lui este enormă, iar prezenţa lui este benefică pentru baschetul românesc. Pot să spun că a dat norocul peste mine, indiferent de statutul meu din ultimii trei ani. Sunt onorat şi mândru să fac parte din staff-ul lui. Bineînţeles, responsabilitatea este mare. Ştiţi foarte bine că ne propunem să câştigăm titlul. Munca a decurs foarte bine. Am întâmpinat un mic ghinion cu accidentarea lui Brandyn Curry, însă am găsit un înlocuitor în timp util. Aşteptăm orice meci cu mare încredere. În weekend ne aşteaptă League of the 4, un turneu de senzaţie. Lucrurile arată bine, deşi nu am reuşit să câştigăm meciurile amicale. Am întâlnit formaţii puternice. Echipa s-a dăruit şi putem merge doar în sus de aici încolo'', a arătat Silvăşan.

Căpitanul clujenilor, Darko Planinic, a punctat că jucătorii vor da totul pe teren pentru ca echipa să-şi atingă obiectivele iar suporterii să fie mulţumiţi.

Sâmbătă şi duminică se va desfăşura turneul ''League of the 4'', la BT Arena din Cluj-Napoca. Sâmbătă sunt programate semifinalele Mornar Bar - Partizan Belgrad NIS (ora 17:55) şi U-Banca Transilvania - Fenerbahce Beko Istanbul (ora 20:25), iar duminică vor avea loc finalele.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27