Baschet: NBA şi Brooklyn Nets au anulat un eveniment în China

Liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) şi echipa Brooklyn Nets au anulat brusc un eveniment prevăzut marţi la Shanghai, după polemica declanşată în China de directorul general al clubului Houston Rockets, care a postat pe Twitter un mesaj de susţinere a manifestanţilor din Hong Kong, informează AFP.

Jucătorii lui Brooklyn Nets, proprietarul canadian de origine taiwaneză al acestei grupări, Joseph Tsai, şi conducătorii NBA China erau aşteptaţi la o operaţiune de promovare la Shanghai, înaintea meciurilor demonstrative cu Los Angeles Lakers, programate săptămâna aceasta. Însă NBA China a transmis un scurt comunicat către presă, cu două ore înainte de debutul programului evenimentului, anunţând că aceasta a fost anulat.

Organizatorii nu au oferit nicio explicaţie. Reprezentanţii NBA nu au răspuns imediat unei solicitări din partea AFP de a comenta această situaţie, în special de a şti dacă meciurile prevăzute în această săptămână vor fi menţinute. Criza a debutat vineri, după ce Daryl Morey, directorul general al lui Houston Rockets, a postat pe Twitter un apel de susţinere a manifestanţilor din regiunea autonomă chineză Hong Kong, care cer, uneori cu violenţă, mai multe libertăţi.

China, foarte sensibilă în privinţa problemelor de suveranitate, a reacţionat imediat. Postul public de televiziune CCTV a anunţat că nu va mai transmite meciurile clubului texan, iar mai mulţi sponsori au ameninţat că vor rupe legăturile cu Houston Rockets. Într-un comunicat publicat la debutul polemicii, NBA a recunoscut că punctul de vedere al lui Morey 'i-a ofensat pe mulţi dintre prietenii şi fanii noştri din China, ceea ce este regretabil'.

Această poziţie i-a deranjat pe unii dintre aleşii americani, care i-au acuzat pe conducătorii NBA că, prin această atitudine, vor să îşi protejeze interesele pe piaţa chineză, una foarte profitabilă. Proprietarul lui Brooklyn Nets, co-fondator al gigantului chinez de comerţ online Alibaba, a reacţionat pe Facebook, precizând că 'unele subiecte constituie probleme de neatins în unele ţări, societăţi şi comunităţi'. Nets urmează să joace cu Los Angeles Lakers joi la Shanghai, iar apoi sâmbătă la Shenzhen. Echipele din NBA vin în fiecare an în China pentru a disputa meciuri din presezon, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel