Baschet: NBA - Tony Parker şi-a anunţat retragerea sportivă

Tony Parker, legenda baschetului francez, şi-a anunţat luni retragerea sportivă, la 37 de ani, după 18 sezoane petrecute liga profesionistă nord-americană (NBA), unde a cucerit patru inele de campion, la care se adaugă un titlu european câştigat cu selecţionata ţării sale.

'Cu mare emoţie, pun capăt carierei mele. Am muncit mult, am primit mult, a fost o aventură incredibilă. Nici în cele mai nebuneşti visuri ale mele nu am crezut vreodată că voi trăi aceste momente excepţionale în echipa Franţei şi în NBA', a scris coordonatorul de joc pe contul său de Twitter, imediat după anunţarea deciziei sale, într-un interviu acordat site-ului sportiv The Undefeated, aflat în proprietatea ESPN.

Parker a fost selecţionat cu ocazia draft-ului NBA din 2001 de San Antonio Spurs, echipă la care a evoluat timp de 17 sezoane şi alături de care a cucerit titlul de campion în 2003, 2005, 2007 şi 2014. Ultima sa formaţie a fost Charlotte Honerts, pentru care a jucat în sezonul trecut. Francezul a avut medii de 15,5 puncte, 5,6 assist-uri şi 2,7 recuperări pe meci, fiind desemnat MVP-ul finalei NBA din 2007. El a format, alături de Tim Duncan şi Manu Ginobili, unul dintre cele mai redutabile trio-uri din istoria NBA.

În paralel cu cariera sa din NBA, Tony Parker a condus reprezentativa Franţei la primul titlu după ani de dezamăgiri, câştigând Campionatul European din 2013, înainte de a-şi anunţa retragerea internaţională în 2016. El rămâne, însă, foarte implicat în baschetul francez, fiind preşedintele clubului Villeurbanne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel