Badminton: Thailandeza Ratchanok Intanon, nr. 5 mondial, a fost exonerată de acuzaţiile de dopaj

Jucătoarea thailandeză de badminton Ratchanok Intanon, nr. 5 mondial, una din speranţele ţării sale la o medalie la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo, a fost exonerată de acuzaţiile de dopaj de către Federaţia internaţională de badminton (BWF), relatează AFP.

May, cum este adulată în ţara ei, fost lider mondial, nu a comis nicio greşeală sau neglijenţă şi nu va suporta nicio perioadă de suspendare, a precizat BWF într-un comunicat. Intanon a fost testată pozitiv în luna aprilie la clenbuterol, un agent anabolizant care poate întări musculatura şi care se află pe lista substanţelor interzise a Agenţiei Mondiale Antidoping.

Jucătoarea thailandeză a susţinut că prezenţa clenbuterolului, la un nivel foarte scăzut, s-a datorat consumului de carne contaminată, conform BWF. În 2016, Intanon s-a confruntat cu un alt test pozitiv, dar a fost exonerată atunci de federaţia sa naţională. Ea are în palmares, printre altele, un titlu mondial în 2013 şi o medalie mondială de bronz în 2019, ambele la individual, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel