Azilele groazei. USR vrea audierea în Parlament a surorii ministrului Firea

Parlamentul României / Foto: Facebook, Parlamentul României
Parlamentul României / Foto: Facebook, Parlamentul României

USR cere audierea în comisiile parlamentare de resort a responsabililor cu monitorizarea respectării drepturilor persoanelor vârstnice.

USR cere preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor convocarea Birourilor permanente pentru audierea în comisiile de specialitate, săptămâna viitoare, a responsabililor cu monitorizarea şi controlul respectării drepturilor persoanelor vârstnice şi/sau cu dizabilităţi.

USR a transmis, vineri, că o solicitare similară adresată, joi, Birourilor permanente reunite a fost refuzată, nefiind inclusă pe ordinea de zi a şedinţei.

'Am cerut program de lucru săptămâna viitoare pentru audieri şi pentru a identifica reţeaua responsabililor cu monitorizarea şi controlarea calităţii serviciilor sociale, precum şi pentru a identifica soluţiile ca drame precum cele reieşite din dosarul DIICOT să nu se mai repete. Poate domnul Ciolacu vrea să verifice doar pe Facebook ce s-a întâmplat, interesat de imagine şi nu de răspunsurile concrete, poate se trezeşte până luni şi acceptă. Ne cheamă la muncă pentru a lua act de demisia directorului SRI, dar nu vrea să includă şi ceva cu adevărat util pentru cetăţeni.

Trebuie să vină la comisie cei responsabili, inclusiv sora doamnei ministru Firea, soră care conducea asistenţa socială din Ilfov şi care ar fi trebuit să verifice furnizorul plătit de primăria soţului ministrului Firea', a afirmat deputata USR Oana Ţoiu.

USR cere să fie audiaţi reprezentanţii ministerelor responsabile, dar şi cei ai Avocatului Poporului, Consiliului de monitorizare a implementării Convenţiei privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, conducerea asistenţei sociale a autorităţii locale care avea beneficiarii în grijă şi a contractat serviciile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel