Autostrada Unirii și Autostrada Basarabia, proiecte adoptate tacit de Senat

Asfaltare
Asfaltare

Senatul a adoptat astăzi, tacit, un proiect legislativ care prevede aprobarea a două obiective de investiții, respectiv „Autostrada Unirii Principatelor Române" şi „Autostrada Basarabia".

Inițiativa legislativă aparține senatorului PMP Gabi Ionașcu.

Prezenta lege aprobă executarea obiectivelor de investiții, astel:

„- Autostrada Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani-Siret, care începe de la Autostrada A3 București-Borș în apropierea Municipiului Ploiești până la Vama Siret, Județul Suceava de la frontiera de Nord a României cu Ucraina, denumită în continuare Autostrada Unirii Principatelor Române.

- Autostrada Focșani-Albița, care începe de la Autostrada Unirii Principatelor Române în apropierea Municipiului Focșani până la Vama Albița, județul Vaslui de la frontiera de Est a României cu Republica Moldova, denumită în continuare Autostrada Basarabia", potrivit proiectului legislativ, scrie Mediafax. 

Camera Deputaților, for decizional

Cele două obiective de investiții vor fi finanțate din bugetul de stat, potrivit proiectului legislativ. Propunerea legislativă privind aprobarea obiectivelor de investiţii "Autostrada Unirii Principatelor Române" şi "Autostrada Basarabia" a trecut tacit de Senat și urmează să fie dezbătută și adoptată în Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

De asemenea, Ministerul Transporturilor va începe, în termen de 90 de zile de la intarrea în vigoare a prezentei legi, procedurile necesare pentru realizarea obiectivelor de investiții".

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy