Auto. IndyCar: Scott Dixon şi-a luat revanşa la Detroit

Neozeelandezul Scott Dixon (Chip Ganassi) a câştigat cea de-a doua cursă din programul Marelui Premiu de la Detroit, din cadrul campionatului nord-american de automobilism IndyCar, luându-şi astfel revanşa după abandonul său de sâmbătă, informează AFP.

Dixon (38 ani), campionul en titre din IndyCar, a semnat cu această ocazie a 45-a victorie din cariera sa şi a treia de la Detroit. El i-a devansat pe suedezul Marcus Ericsson (Arrow Schmidt Peterson) şi pe australianul Will Power (Penske). Plecat de pe poziţia a şasea a grilei de start, Dixon a evitat numeroasele acroşaje de pe traseul cursei, reuşind să se impună, cucerind trofeul al capătul unei zile memorabile.

Duminică dimineaţa, el a aflat că va fi decorat cu Ordinul de Merit al Noii Zeelande pentru cele cinci titluri de campion în IndyCar. 'Este cu adevărat o zi pe care nu o voi uita. Această decoraţie este atribuită de Regina Angliei şi este cu adevărat un motiv de mândrie', a declarat pilotul neozeelandez. Americanul Josef Newgarden (Penske), câştigătorul cursei de sâmbătă, a plecat din pole position duminică, fiind constrâns să abandoneze după un acroşaj produs în finalul cursei, dar a rămas pe prima poziţie a clasamentului general.

Următorul Mare Premiu din campionatul IndyCar va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, pe circuitul oval de la Fort Worth (Texas). Clasamentul Marelui Premiu de la Detroit: 1. Scott Dixon (Noua Zeelandă/Chip Ganassi)1 h 52 min 18 sec 9365/10000 2. Marcus Eriksson (Suedia/Arrow Schmidt Peterson) la 1.9419 3. Will Power (Australia/Penske) la 3.6570 4. Ryan Hunter-Reay (SUA/Andretti) la 4.5238 5. Alexander Rossi (SUA/Andretti) la 5.1877 ... Clasamentul general al Campionatului IndyCar (după 8 din cele 17 curse ale sezonului): 1. Josef Newgarden (USA/Penske) 316 points 2. Alexander Rossi (USA/Andretti) 301 3. Simon Pagenaud (FRA/Penske) 291 4. Scott Dixon (Noua Zeelandă/Chip Ganassi) 264 5. Takuma Sato (Japonia/Rahal Letterman Lanigan) 255, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel