Auto: Francezul Simon Pagenaud (Penske), în pole position pentru cursa de 500 de mile de la Indianapolis

Pilotul francez Simon Pagenaud (Penske) va pleca din pole position la cea de-a 103-a ediţie a cursei de 500 de mile de la Indianapolis, din cadrul campionatului automobilistic nord-american IndyCar, ce va avea loc pe 26 mai. Pagenaud, campion IndyCar în 2016, a încheiat pe primul loc în 'Fast Nine', şedinţa de calificări de duminică rezervată celor mai buni nouă piloţi din ziua de sâmbătă, în care el stabilise al treilea timp.

Pagenaud (35 ani) a parcurs cele patru tururi ale celebrului circuit oval din Indianapolis în 2 min 36 sec. 527/1000, cu o viteză medie de 370,1 km/h. Pilotul francez, care a terminat pe locul 6 ediţia de anul trecut a cursei, i-a devansat pe cei doi piloţi ai team-ului Ed Carpenter, americanii Ed Carpenter şi Spencer Pigot. Săptămâna trecută, el a câştigat pentru a treia oară Grand Prix-ul de la Indianapolis, disputat în parte pe circuitul oval din Indianapolis.

Fostul pilot spaniol de Formula 1 Fernando Alonso (McLaren) va rata cursa de 500 de mile după ce a eşuat în calificări. Alonso, care era considerat marea atracţie a acestei curse, îşi propusese să devină al doilea pilot din istorie, după britanicul Graham Hill, care câştigă Tripla Coroană în sportul automobilistic, după succesele din Marele Premiu de la Monaco (Formula 1) şi din Cursa de 24 de ore de la Le Mans (anduranţă). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel