Auto: Fostul campion mondial de Formula 1 Fernando Alonso a trecut linia de sosire la Raliul Marocului

Fostul campion mondial de Formula 1 Fernando Alonso, care a concurat cu o maşină Toyota Hilux, a reuşit să treacă miercuri linia de sosire în Raliul automobilistic al Marocului, după o succesiune de peripeţii care au pus în dificultate participarea sa la acest test pentru viitoarea ediţie a Raliului Dakar, informează AFP.

Alonso, care l-a avut copilot pe compatriotul său Marc Coma, cvintuplu câştigător al Dakar-ului la clasa moto şi fost director sportiv al celebrei curse de anduranţă din lume, a încheiat pe locul 27 din 33 în clasamentul general după cea de-a cincea şi ultima etapă a cursei de 210 km.

Victoria a revenit sud-africanului Giniel de Villiers (Toyota), urmat de spaniolul Carlos Sainz (Buggy Mini) şi de francezul Mathieu Serradori (Century Racing CR6). Dublul campion mondial de Formula 1 (2005 şi 2006) a început cursa cu o serie de trei pene şi o jantă distrusă, fiind foarte aproape de abandon în etapa a treia, după ce maşina sa a suferit avarii în urma intrării într-un şanţ, cedând una din roţile faţă, precum şi barele de suspensie.

Alonso, care anul acesta a câştigat Campionatul Mondial de Anduranţă (WEC), s-a aliniat la startul cursei marocane pentru a testa capacitatea sa de a concura la Raliul Dakar, ce se va disputa în ianuarie, pentru prima oară, în Arabia Saudită, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel