Auto: Formula 1 a pierdut un senior, a deplâns Alain Prost moartea lui Niki Lauda

Odată cu triplul campion mondial austriac Niki Lauda, decedat, luni, la vârsta de 70 de ani, 'lumea Formulei 1 a pierdut un personaj, dar mai ales un senior', a afirmat marţi fostul său coechipier şi adversar, francezul Alain Prost, citat de AFP, potrivit Agerpres.

'Sunt campioni, oameni cu palmares, dar acum am pierdut un senior care nu s-a plâns niciodată, indiferent ce i-a rezervat viaţa, de condiţia sa, de accidentul său şi a mers de fiecare dată mai departe', a reacţionat Prost, 'total bulversat, emoţionat şi foarte trist după un şoc incredibil'.

'Sunt sentimente foarte puternice pe care nu mi le-aş fi putut imagina. Sunt aproape 40 de ani din viaţa mea. A fost cineva care a reprezentat mult pentru mine', a mai spus Alain Prost. 'Este idolul tinereţii mele când am început cu kartingul, apoi anii petrecuţi la Ferrari (1974 şi 1977), când Lauda a câştigat primele două titluri mondiale (1975 şi 1977):, a mai explicat cvadruplul campion mondial.

Fostul pilot austriac Niki Lauda, triplu campion mondial de Formula 1, a încetat din viaţă luni, la vârsta de 70 ani. Lauda, legenda circuitelor în anii 1970-1980, a fost la un pas de moarte în 1976, când a fost victima unui grav accident în timpul Marelui Premiu al Germaniei. Maşina sa a luat foc după o ieşire de pistă, iar austriacul a scăpat cu viaţă graţie intervenţiei altor piloţi. El a marcat istoria acestui sport, pe care a ales să-l practice în ciuda opoziţiei unui tată foarte bogat, arătându-se meticulos în pregătirea sa şi în determinarea la volan. Pasionat, de asemenea, de aviaţie, Niki Lauda a fondat în 1979 compania sa aeriană Lauda Air, preluată de Austrian Airlines în 2002. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel