Auto: F1. Lewis Hamilton: A fost un an dificil

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes), care a câştigat, duminică, al şaselea său titlu de campion mondial de Formula 1, după ce a terminat pe locul secund în Marele Premiu al Statelor Unite, de la Austin (Texas), a apreciat că a fost un an dificil pentru echipă, aducând în acelaşi timp un omagiu lui Niki Lauda, decedat anul acesta, relatează AFP. 

Fostul triplu campion mondial austriac (1975, 1977, 1984) a fost directorul onorific al echipei germane până la decesul său în luna mai, la vârsta de 70 de ani. Hamilton a afirmat, în repetate rânduri, că Niki Lauda a jucat un rol cheie în aducerea sa la McLaren, unde a câştigat primul titlu în 2008, şi la Mercedes pentru care a câştigat alte cinci. 'Îţi ia mult timp să domini în acest sport, dar eu am impresia că mai am încă multe lucruri de învăţat', a afirmat campionul britanic în vârstă de 34 de ani, care a terminat pe locul 2 la Austin după coechipierul său finlandez Valtteri Bottas.

'Valtteri a făcut o treabă excelentă azi şi un sezon mare', a spus el, aducând un omagiu finlandezului, care era singurul ce putea să-l împiedice să-şi adjudece al şaselea titlu mondial înaintea Grand Prix-ului SUA. Hamilton a câştigat în acest sezon 10 curse, iar Bottas 4, cu două curse rămase din acest sezon. Lewis Hamilton se află la doar un titlu de recordmanul absolut, germanul Michael Scumacher (7), dar are cu unul mai mult decât argentinianul Juan Manuel Fangio (5), legenda anilor '50, care a câştigat câteva dintre acestea pentru Mercedes. 'Am spus mereu că atingerea recordului lui Michael nu este un obiectiv.

Nu sunt versat în recorduri şi chestiuni de acest gen. Întotdeauna mi-am spus că este foarte departe, iar acum când este aproape, totuşi mi se pare încă foarte departe', a adăugat Hamilton. 'Dar nu mă gândesc la ce va urma, ci vreau să profit de moment, pentru că nu ştim niciodată ce este mâine', a conchis sextuplul campion mondial, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel