Auto - F1: Vettel - Nu sunt fericit cu decizia pe care au luat-o comisarii

Pilotul german Sebastian Vettel (Ferrari) s-a considerat nedreptăţit prin decizia comisarilor de cursă de la Marele Premiu de Formula 1 al Canadei, care prin penalizarea de cinci secunde au înclinat balanţa în favoarea pilotului britanic Lewis Hamilton, relatează AFP. 

Aflat la conducere, Vettel a părăsit pista şi a intrat pe iarbă într-un viraj, iar la revenirea pe circuit l-a înghesuit pe Hamilton spre parapet şi nu i-a permis să-l depăşească. Penalizarea de cinci secunde l-a costat victoria pe german, care trecuse primul linia de sosire.

Am pierdut spatele maşinii. Cred că s-a văzut clar că eram la limită, am forţat foarte tare toată cursa. Când am ieşit pe iarbă, toată lumea ştie că nu ai prea multă aderenţă, iar la revenirea pe pistă am încercat să preiau controlul maşinii. Când am reuşit, l-am văzut în retrovizoare pe Lewis, chiar în spatele meu. Sunt fericit pentru cursa mea, dar nu sunt fericit cu decizia luată de comisari. E puţin ciudat că nu ai câştigat deşi ai trecut primul linia de sosire, dar nu cred că am făcut ceva rău sau că aş fi putut face altfel. Nu ştiu ce greşeală cred ei că am comis. Cred că toată lumea de acolo (spectatorii - n.r.) este de acord cu mine, a declarat Vettel după cursă.

Mattia Binotto, directorul lui Ferrari, a contestat penalizarea lui Vettel: Este decizia comisarilor, dar cu siguranţă nu suntem mulţumiţi şi nu suntem de acord. Din punctul nostru de vedere, Sebastian nu putea face altceva decât a făcut. A avut şansă să rămână pe pistă şi nu a fost nimic premeditat în ce a făcut. Nu suntem de acord cu această decizie. Au existat în trecut situaţii similare şi nu au fost judecate la fel cu cea de azi. Nu cred că a fost luată decizia corectă. Hamilton, campionul mondial en titre, conduce în clasamentul piloţilor cu 162 puncte, urmat de coechipierul său Valtteri Bottas (Finlanda) 133 şi Vettel 100 puncte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel