Auto - F1: Sancţionarea lui Vettel, criticată de foşti campioni mondiali

Descriere foto:

Sebastian Vettel a pierdut titlul în Marele Premiu al Canadei la Formula 1 din cauza unei penalizări încelung criticată.

Foşti campioni mondiali de Formula 1 au considerat injustă sau ridicolă decizia comisarilor de cursă de la Marele Premiu al Canadei, care l-a privat de victorie pe pilotul german Sebastian Vettel în cursa de duminică, relatează AFP. În turul 48, Lewis Hamilton se afla în siajul lui Vettel, care la un moment dat a ieşit de pe pistă pe iarbă, iar la revenirea pe circuit l-a înghesuit pe britanic de un parapet.

Comisarii de cursă au considerat că revenirea de manieră periculoasă a lui Vettel l-a forţat pe Lewis se apropie periculos de parapet pentru a evita o coliziune, astfel că i-au impus germanului o penalizare de cinci secunde, care i-a adus victoria campionului mondial. ''Este foarte jenant. N-am avut nicio plăcere să privesc această cursă. Doi campioni mondiali au pilotat strălucitor şi am avut un rezultat falsificat'', a scris Nigel Mansell, campion mondial în 1992, pe Twitter.

Americanul Mario Andretti, campion mondial în 1978, a apreciat că ''rolul comisarilor este să penalizeze manevrele periculoase flagrante, nu erorile oneste rezultate dintr-o cursă strânsă. Ce s-a întâmplat în Canada este inacceptabil la nivelul sportului nostru''. Damon Hill, campion mondial în 2009, a apreciat că ''pentru mine a fost un incident de cursă. Vettel nu putea să se oprească şi să rămână în afara pistei. Nu cred că merita o penalitate, din punctul meu de vedere, dar regulile sunt reguli şi comisarii au decis să le aplice''.

Ferrari a făcut apel la decizia comisarilor de cursă, dar FIA a respins apelul, argumentând că regulamentul sportiv nu îi permite altă cale şi a autorizat clasamentele din Marele Premiu al Canadei. Scuderia italiană are patru zile să facă apel la Curtea internaţională de apel a sportului cu motor, dar instanţa aceasta se poate reuni după un interval de trei luni.

Citește și: F1 - Hamilton a câştigat Marele Premiu al Canadei. Vettel, penalizat

 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25