Auto - F1: Sancţionarea lui Vettel, criticată de foşti campioni mondiali

Sebastian Vettel a pierdut titlul în Marele Premiu al Canadei la Formula 1 din cauza unei penalizări încelung criticată.

Foşti campioni mondiali de Formula 1 au considerat injustă sau ridicolă decizia comisarilor de cursă de la Marele Premiu al Canadei, care l-a privat de victorie pe pilotul german Sebastian Vettel în cursa de duminică, relatează AFP. În turul 48, Lewis Hamilton se afla în siajul lui Vettel, care la un moment dat a ieşit de pe pistă pe iarbă, iar la revenirea pe circuit l-a înghesuit pe britanic de un parapet.

Comisarii de cursă au considerat că revenirea de manieră periculoasă a lui Vettel l-a forţat pe Lewis se apropie periculos de parapet pentru a evita o coliziune, astfel că i-au impus germanului o penalizare de cinci secunde, care i-a adus victoria campionului mondial. Este foarte jenant. N-am avut nicio plăcere să privesc această cursă. Doi campioni mondiali au pilotat strălucitor şi am avut un rezultat falsificat, a scris Nigel Mansell, campion mondial în 1992, pe Twitter.

Americanul Mario Andretti, campion mondial în 1978, a apreciat că rolul comisarilor este să penalizeze manevrele periculoase flagrante, nu erorile oneste rezultate dintr-o cursă strânsă. Ce s-a întâmplat în Canada este inacceptabil la nivelul sportului nostru. Damon Hill, campion mondial în 2009, a apreciat că pentru mine a fost un incident de cursă. Vettel nu putea să se oprească şi să rămână în afara pistei. Nu cred că merita o penalitate, din punctul meu de vedere, dar regulile sunt reguli şi comisarii au decis să le aplice.

Ferrari a făcut apel la decizia comisarilor de cursă, dar FIA a respins apelul, argumentând că regulamentul sportiv nu îi permite altă cale şi a autorizat clasamentele din Marele Premiu al Canadei. Scuderia italiană are patru zile să facă apel la Curtea internaţională de apel a sportului cu motor, dar instanţa aceasta se poate reuni după un interval de trei luni.

Citește și: F1 - Hamilton a câştigat Marele Premiu al Canadei. Vettel, penalizat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel