JO Tokyo: Atletul transsexual nu a reușit să ridice nici 120 kg. Câștigătoarea a stabilit un record olimpic

Laurel Hubbard a părăsit Jocurile Olimpice de la Tokyo după ce nu a reușit să ridice 120 kg.

Atletul transsexual Laurel Hubbard a făcut istorie la Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru condiția sa, însă nu a putut să înregistreze o ridicare cu succes la categoria +87 kilograme. Ea a devenit primul atlet transsexual care să participe la Jocurile Olimpice la sexul opus. Totuși, potrivit BBC, concursul a luat final pentru ea după ce nu a reușit o dată să ridice 120 kg și de două ori 125 kg.

Neozeelandeza a mulțumit Comitetului Olimpic Internațional pentru că i-a fost permisă prezența. „Nu sunt complet în necunoștință de cauză în legătură cu controversele participării mele. De aceea, vreau să mulțumesc Comitetului pentru că își afirmă principiile olimpismului și pentru că arată că sportul este pentru toți oamenii, este incluziv și accesibil”, a transmis Hubbard.

Aurul la această categorie a fost câștigat de China prin Li Wenwen. Tânăra de 21 de ani a stabilit un record olimpic de 320 kg. Pe locul secund s-a clasat britanica Emily Campbell, care a ridicat nu mai puțin de 283 kg. Cu doar un kilogram mai puțin a ridicat americanca Sarah Robles.

Știrea inițială

Atleta Laurel Hubbard din Noua Zeelandă a devenit primul atlet transgender care va participa la Jocurile Olimpice din acest an. Decizia este privită de opinia publică ca fiind una controversată. Laurel a fost selectată pentru echipa feminină de haltere. Cerințele pentru calificare la această probă au fost schimbate în cursul acestui an. Aceasta a participat la competiții de profil în echipele de bărbați până în 2013, când a dezvăluit că este transgender. 

Criticii consideră că Hubbard are un avantaj față de celelalte participante, dar alții consideră că Jocurile ar trebui să dea dovadă de mai multă inclusivitate.  „Sunt recunoscătoare și uimită de bunătatea și susținerea care mi-au fost oferite de atât de mulți neozeelandezi”, spunea Hubbard într-un comunicat remis de Comitetul Olimpic al Noii Zeelande luni. 

Laurel Hubbard va participa la proba de ridicări, la categoria de 87 de kilograme. În vârstă de 43 de ani, a devenit eligibilă pentru a intra în competiție după amendamentele din 2015, făcute criteriilor de calificare, permițând atleților transgender să participe la competiție. Condiția pentru femei a fost aceea ca nivelul de testosteron din corp să fie sub un prag admis de regulament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel