Atletism: Vicecampioana olimpică la maraton, suspendată provizoriu

Atleta de origine kenyană Eunice Jepkirui Kirwa, care reprezintă în prezent Bahrainul, medaliată cu argint în proba de maraton din cadrul Jocurilor Olimpice de vară ediţia 2016 de la Rio, a fost suspendată provizoriu de către Unitatea pentru integritatea atletismului (UIA), pentru încălcarea regulilor antidoping, informează AFP, potrivit AGERPRES.

Conform UIA, în eşantioanele sanguine care i-au fost recoltate lui Eunice Kirwa (35 ani) au fost găsite urme de eritropoietină (EPO) În luna ianuarie 2019, campioana olimpică en titre la maraton, kenyanca Jemima Sumgong, a primit o suspendare de opt ani pentru că a încercat să intervină în ancheta privind controlul său pozitiv la EPO, minţind şi furnizând documente false.

În luna aprilie, kenyanul Abraham Kiptum, recordmanul lumii la semi-maraton, a fost suspendat provizoriu din cauza neregulilor privind paşaportul său biologic. În afara lui Eunice Jepkirui Kirwa, Unitatea pentru integritatea atletismului a mai anunţat suspendarea cu titlu provizoriu a indiencei Gomathi Marimuthu, specialistă în proba de 800 m, din cauza prezenţei EPO în eşantioanele sale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel