Atletism: Francezul Morhad Amdouni, suspectat de dopaj

Televiziunea publică germană ARD, cunoscută pentru revelaţiile sale despre dopaj, îl suspectează pe atletul francez Morhad Amdouni, absent la Mondialele ce au loc în această perioadă, că a folosit metode interzise în ultimii doi ani, scrie AFP.

'Redacţia 'doping' a ARD are suspiciuni puternice în ce-l priveşte pe francezul Morhad Amdouni. În timpul investigaţiilor noastre, unul dintre informatorii noştri a fost ameninţat cu moartea' de anturajul lui Amdouni, a indicat joi canalul pe site-ul său, înaintea difuzării unui reportaj. ARD afirmă mai ales că este în posesia unor mesaje WhatsApp în care un vânzător de produse dopante - sunt menţionate EPO şi hormonul de creştere - îi cere sportivului să plătească.

Televiziunea deţine şi un mesaj trimis informatorului său de 'anturajul lui Amdouni', în care el este ameninţat implicit cu moartea fiindcă a vorbit cu ziariştii. Citând experţi în dopaj, ARD enumeră mai multe comportamente 'ciudate' care, potrivit postului TV, fac din atlet un profil 'potenţial' de dopat: locurile de antrenament izolate, numărul foarte mic de competiţii la care a participat începând din 2017 şi mai ales faptul că a părăsit Qatarul chiar înaintea Mondialelor ce se desfăşoară în această perioadă.

Amdouni a câştigat medalia de aur la 10.000 m şi cea de bronz la 5.000 m la ultimele Campionate Europene, de la Berlin, în 2018. Oficial, Amdouni a renunţat la Mondiale din cauza unei accidentări. 'Timing-ul este ciudat', a estimat însă canalul german. 'Cu puţin timp înainte, ARD a cerut să-i ia un interviu, prin intermediul Federaţiei franceze, pentru a-l confrunta cu suspiciunile. El a ştiut deci că redacţia ARD care se ocupă de doping a efectuat cercetări asupra sa şi a anturajului său', a adăugat televiziunea. 'Când redacţia ARD a încercat săptămâna trecută să-i pună întrebări lui Amdouni, el a încercat să răspundă', a relatat ARD. Reporterii au lăsat un set de 16 întrebări în cutia poştală a atletului, de la periferia Parisului.

'El nu a răspuns decât printr-un scurt e-mail în franceză şi în germană, în care nu răspunde la niciuna din întrebările concrete. Scrie că pentru el este vorba 'să evite orice interpretare falsă' şi vorbeşte despre o 'afirmaţie nefondată' împotriva lui', a adăugat ARD. AFP aminteşte că încă un atlet francez, maratonista Clemence Calvin, este suspectat că s-a dopat, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel