Atletism. Dopaj: Campioana mondială Marina Arzamasova, suspendată provizoriu după un control pozitiv

Belarusa Marina Arzamasova, campioană mondială la 800 m în 2015, a fost suspendată provizoriu după un control pozitiv la ligandrol, un agent anabolizant, a anunţat Unitatea pentru integritatea atletismului (AIU), cu o lună înainta Campionatelor Mondiale de la Doha (27 septembrie - 6 octombrie), informează AFP.

'AIU confirmă o suspendare provizie împotriva alergătoarei de semifond belarusă Marina Arzamasova, pentru o încălcare a regulamentului antidoping al IAAF', a indicat AIU pe contul său de Twitter, fără să dezvăluie data la care a avut loc controlul respectiv.

Site-ul internet al Unităţii pentru integritatea atletismului precizează că substanţa LGD-4033, cunoscută şi sub numele de ligandrol, care acţionează asupra receptorilor androgeni şi a masei musculare, a fost găsită în organismul sportivei din Belarus. Înaintea titlului mondial cucerit la Beijing, în 2015, cu timpul de 1 min 58 sec 03/100, Arzamasova a câştigat medalia de aur la Campionatele Europene de la Zurich, din anul 2014. Arzamasova, al cărei record personal este 1 min 57 sec 54/100 (stabilit în 2015), nu a mai coborât sub 2 minute la 800 m din anul 2016, cea mai bună performanţă a sa în 2019 fiind 2 min 02 sec 51/10.

Ucraineanul Andrei Semenov (35 ani), specialist în proba de aruncarea greutăţii, a fost depistat la rândul său pozitiv, după o nouă analiză a eşantionului care i-a fost recoltat cu ocazia Campionatelor Mondiale din 2011, desfăşurate la Daegu, în Coreea de Sud, competiţiei în cursul căreia a fost eliminat în calificări. Semenov a primit o suspendare de doi ani, începând cu data de 22 iulie, pentru utilizarea steroidului anabolizant DHCMT, a indicat AIU. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel