Atletism/Dopaj: Campioana mondială Maria Lasisţkene critică instanţele ruse

Rusoaica Maria Lasiţkene, dublă campioană mondială la săritura în înălţime, a criticat dur instanţele ruse, luni, după un nou refuz al Federaţiei internaţionale de a atletism (IAAF) de a ridica suspendarea Rusiei, informează AFP. 

'În cursul ultimilor trei ani, am auzit de 200 de ori că totul a fost făcut şi că vom fi reintegraţi. Însă acestea sunt doar cuvinte frumoase pe care încearcă să ni le vândă', a criticat atleta rusă pe contul său de Instagram, cu referindu-se la ministerul rus al Sportului, la Federaţia rusă de atletism (RUSAF) şi la Agenţia rusă antidoping (RUSADA).

'Toţi oamenii cred că sportivii nu vor nimic, nu înţeleg nimic şi că singurul lor scop este să sară şi să tacă. Ei uită că fără sportivi, existenţa unei federaţii sportive nu are niciun sens', a continuat Lasiţkene, care domină proba feminină de săritură în înălţime de cinci ani şi care în luna martie a cucerit un nou titlu de campioană europeană, la Glasgow. 'Sper că oamenii implicaţi în această ruşine fără sfârşit vor avea până la urmă curajul să plece', a mai spus sportiva, adăugând că vizează 'nu doar conducerea, ci şi pe toţi acei antrenori în activitate care sunt convinşi în continuare că fără dopaj este imposibil să câştigi'.

'Noua noastră generaţie de sportivi trebuie să crească cu o filosofie diferită, iar antrenorul este cel care îşi modelează sportivul', a explicat ea. Maria Lasiţkene se numără printre atleţii ruşi autorizaţi să ia parte la competiţii internaţionale sub drapel neutru, în timp ce Federaţia din ţara sa este suspendată din noiembrie 2015, ca urmare a unui uriaş scandal de dopaj.

La sfârşitul săptămânii trecute, IAAF a menţinut din nou suspendarea Federaţiei ruse de atletism, Rune Andersen, conducătorul comisiei însărcinate de IAAF să evalueze progresele autorităţilor de la Moscova în materie de luptă antidoping exprimându-şi 'frustrarea' în privinţa Rusiei. Suspendarea Federaţiei ruse de atletism este prelungită cel puţin până la următorul Consiliu IAAF, care va avea loc la Doha, cu câteva zile înaintea Campionatelor Mondiale (27 septembrie - 6 octombrie).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel