Atletism: Directorul tehnic al Federaţiei britanice a demisionat

Federaţia britanică de atletism a anunţat, marţi, demisia directorului tehnic naţional, Neil Black, care a anunţat că va reflecta la viitorul său după suspendarea pentru dopaj a lui Alberto Salazar, fostul antrenor al multiplului campion olimpic Mo Farah, informează AFP.

Demisia directorului tehnic va deveni efectivă la finele lunii octombrie, a precizat Federaţia britanică în comunicatul dat publicităţii, mai exact după maratonul de la Chicago la care Farah va lua startul. Federaţia britanică de atletism i-a încredinţat în 2013 lui Salazar un post de consultant în cadrul programului său de pregătire, pe care Black, aflat în funcţie din 2012, l-a calificat drept 'genial'.

Antrenorul american Alberto Salazar, care s-a ocupat între alţii de atletul britanic Mo Farah, cvadruplu campion olimpic, a fost suspendat pe o perioadă de patru ani, pentru încălcarea regulilor antidoping. Fost alergător şi triplu câştigător al maratonului de la New York, Salazar (61 ani) a devenit ulterior un antrenor de succes, însă cu o reputaţie controversată. Agenţia americană antidoping (USADA) l-a suspendat patru ani pentru 'organizarea şi incitarea la o conduită dopantă interzisă'.

Alături de Salazar a fost suspendat, tot pentru patru ani, şi medicul Jeffrey Brown, care lucra alături de antrenor în cadrul Nike Oregon Project. Această decizie a venit la capătul unei anchete care a demarat în 2015, după dezvăluirile făcute de BBC în legătură cu practicile de la centrul de antrenament de la Beaverton (Oregon), condus de Salazar. Britanicul Mo Farah, care a cucerit patru medalii olimpice de aur la 5.000 şi 10.000 m, s-a antrenat sub comanda lui Salazar între 2011 şi 2017, alături de americanul Galen Rupp, dublu medaliat olimpic la 10.000 m şi maraton, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel