Atletism: Decesul americancei Gabriele Grunewald, după 10 ani de luptă împotriva cancerului

Sebastian Florea / 12 iun 2019 / 14:25 Salveaza PDF Comentarii

Atleta americană Gabriele "Gabe" Grunewald, care urma să împlinească 33 de ani peste două săptămâni, a încetat din viaţă miercuri, după un deceniu de luptă împotriva cancerului, informează presa din Statele Unite.

La începutul carierei sale, în 2009, Grunewald a fost diagnosticată cu carcinom adenoid chistic. După ce a fost operată, atleta s-a întros în competiţie, însă după numai un an i-a fost depistat un cancer tiroidian papilar.

După o nouă intervenţie chirurgicală, Gabe a revenit pe pistă un an mai târziu, devenind apoi campioană a Statelor Unite în sală pe distanţa de 1.500 m, în 2014.

Grunewald a participat în 2016 la Jocurile de la Rio, însă după Olimpiadă a fost din nou diagnosticată cu carcinom adenoid chistic, medicii fiind nevoiţi să-i extirpe şi ficatul împreună cu tumora.

Ea a urmat apoi sesiuni de chimioterapie şi imunoterapie, ceea ce nu a împiedicat-o să concureze până aproape de 31 de ani. În ciuda bolii, Gabe Grunewald a continuat să alerge împreună cu soţul ei, Justin, împreună cu care a creat Brave Like Gabe, un eveniment caritabil care a constat într-o cursă de 5 kilometri, la Saint Paul (Minnesota).

Starea sa de sănătate s-a deteriorat, însă, în mod accelerat în ultimele săptămâni, iar miercuri dimineaţă Justin Grunewald a anunţat decesul atletei, printr-un mesaj emoţionant postat pe Instagram.


STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27