Atletism: Nike a închis centrul de pregătire din cadrul Proiectului Nike Oregon

[] []

11 oct 2019 / 13:09
Salveaza PDF Comentarii

Compania Nike a anunţat închiderea centrului de antrenament din cadrul Proiectului Nike Oregon (NOP), ca urmare a suspendării de patru ani dictată de Agenţia americană antidoping (USADA) împotriva antrenorului Alberto Salazar, fondatorul (NOP), relatează presa internaţională.

Centrul de antrenament a fost înfiinţat cu scopul de a revitaliza performanţele atleţilor americani în probele de fond şi de maraton sub conducerea lui Alberto Salazar, care ca sportiv a câştigat de trei ori consecutiv maratonul de la New York începând cu 1980. USADA a anunţat la începutul lunii că l-a suspendat pe Salazar, care a antrenat sportivi de top, precum britanicul Mo Farah, pentru că ''a orchestrat şi facilitat o conduită de dopaj interzisă'', în calitate de antrenor principal al NOP. USADA a demarat în 2015 o anchetă asupra NOP, după ce BBC a dezvăluit practici de dopaj la centrul de antrenament de la Beaverton (Oregon), condus de Salazar.

Potrivit revistei Runner's World, Mark Parker, preşedintele executiv al Nike, a declarat că ''această situaţie, însoţită de afirmaţii neîntemeiate în curs de de desfăşurare, reprezintă o distragere pentru mulţi dintre sportivi şi compromite capacitatea lor de a se concentra pe nevoile lor de antrenament şi de competiţie. Prin urmare, am luat decizia de a renunţat la proiectul Oregon''. Compania a închis de asemenea şi website-ul centrului, dar va continua să ajute atleţii din program găsindu-le alte soluţii de antrenament, potrivit Agerpres.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24