Atletism: Fostul manager al lotului Kenyei, suspendat 10 ani pentru corupţie

Fostul manager al lotului naţional de atletism al Kenyei la Jocurile Olimpice de la Rio, Major Michael Rotich, a fost suspendat 10 ani pentru corupţie, fiind acuzat că a avertizat, în schimbul unor sume de bani, mai mulţi sportivi asupra unor controale antidoping iminente, a anunţat, miercuri, comisia de etică a Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF), citată de AFP, potrivit Agerpres.

Fostul manager al lotului naţional de atletism al Kenyei la Jocurile Olimpice de la Rio, Major Michael Rotich, a fost suspendat 10 ani pentru corupţie, fiind acuzat că a avertizat, în schimbul unor sume de bani, mai mulţi sportivi asupra unor controale antidoping iminente, a anunţat, miercuri, comisia de etică a Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF), citată de AFP.

Major Michael Rotich a fost dat în vileag în august 2016 în urma unui reportaj publicat de Sunday Times, în care acesta propunea ziariştilor care se dădeau drept agenţii unor atleţi că îi va avertiza din timp în legătură cu viitoarele controale antidoping în schimbul a 10.000 de dolari. Rotich, care propunea, de asemenea, să-şi ofere serviciile pentru a găsi o scuză credibilă care să justifice absenţa unui sportiv de la control, a fost suspendat atunci provizoriu şi exclus de la JO de la Rio.

'Comportamentul lui Major Rotich a fost necinstit şi a arătat că este corupt', a specificat comisia de etică, care l-a condamnat pe kenyan la 10 ani de interdicţie de a-şi exercita activitatea legată de atletism şi la o amendă de 5000 dolari. Rotich are la dispoziţie 21 de zile pentru a face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel