Atletism: Cazul Salazar nu afectează Mondialele de la Doha, spune preşedintele IAAF, Sebastian Coe

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF), Sebastian Coe, a declarat, miercuri, că desfăşurarea Mondialelor de la Doha nu a fost perturbată de cazul antrenorului Alberto Salazar, suspendat patru ani de Agenţia antidoping din SUA (USADA) pentru încălcarea regulamentului privind dopajul. 

'Acest caz nu a făcut ca Mondialele să 'deraieze'. Poate fi o problemă pentru mass-media, dar în realitate nu este o problemă majoră pentru cei care urmăresc aceste Campionate. Sigur, are un impact asupra sportivilor (din grupul Salazar), dar IAU (Unitatea de Integritate a Atletismului, responsabilă cu investigarea cazurilor de dopaj şi corupţie) a fost în contact cu aceşti sportivi. Avem pârghiile pentru a face faţă situaţiei, a spus Sebastian Coe.

Federaţia americană de atletism (USATF) i-a retras marţi acreditarea antrenorului Alberto Salazar, care a fost suspendat timp de patru ani de către Agenţia americană antidoping (USADA) pentru violarea codului antidoping. USATF a precizat că a declanşat procedura de anulare a acreditării lui Alberto Salazar la Campionatele Mondiale de la Doha. USADA a anunţat luni că l-a suspendat pe Salazar, care a antrenat sportivi de top, precum britanicul Mo Farah, pentru că a orchestrat şi facilitat o conduită de dopaj interzisă, în calitate de antrenor principal al Nike Oregon Project (NOP).

USADA a demarat în 2015 o anchetă asupra NOP, după ce BBC a dezvăluit practici de dopaj la centrul de antrenament de la Beaverton (Oregon), condus de Salazar. La Doha, Salazar a însoţit-o ca antrenor pe olandeza Sifan Hassan, care a câştigat sâmbăta trecută titlul mondial la 10.000 m. Miercuri, atletul american Donovan Brazier, pregătit de asemenea de Salazar, a cucerit medalia de aur în proba de 800 metri, impunându-se cu timpul de 1 min 42 sec 34/100 în finala desfăşurată marţi la Doha, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel