Atletei Katia Benth i-a fost amputat un picior

Fosta atletă Katia Benth, campioană europeană în 1998 cu ştafeta de 4x100 m a Franţei, trece prin momente dificile, fiindu-i amputat piciorul stâng, informează cotidianul sportiv francez L'Equipe.

Jean-Victor Castor, preşedintele Ligii de atletism din Guyana, ţara de origine a lui Benth, a declarat că sportivei i-a fost amputată "o parte a piciorului stâng, sub genunchi, în urma unor problemele sanguine"

Katia Benth a fost operată săptămâna trecută, fiind internată acum într-o clinică pariziană. "Am discutat cu ea la telefon. Katia are o determinare ieşită din comun, are un mental de fier. Este foarte puternică şi se gândeşte deja la viitor", a adăugat Castor.

În vârstă de 43 ani, Katia Benth a cucerit aurul la 4x100 m, alături de Frédérique Bangué, Sylviane Felix şi Christine Arron, la Campionatele Europene din 1998, desfăşurate la Budapesta, În anul următor, ea a câştigat medalia de argint la 4x100 m la Mondialele de la Sevilla cu ştafeta franceză din care au făcut parte Patricia Girard, Muriel Hurtis şi Christine Arron.

În prezent, Katia Benth este consilier tehnic sportiv în Guyana, în subordinea Ministerului Sportului din această ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel