Arheologii, aproape de cea mai mare descoperire din secolul 21

Mideast Israel Underground Jerusalem
Mideast Israel Underground Jerusalem

Un grup de 30 de arheologi sunt aproape de a face cea mai mare descoperire a secolului 21, după ce aceștia au reușit să găsească un tunel sub vechiul oraş mexican Teotihuacan care duce spre unul din cele mai bine păstrate secrete ale Americii.

Tunelul a fost descoperit accidental datorită unui "radar" special, duce spre catacombele construite de către culturile mezoamericane, informează Associated Press.

O echipă de aproximativ 30 de arheologi lucrează la situl descoperit, coborând în fiecare zi în tunelul aflat la 13 metri adâncime. Până în prezent, aceștia au avansat 7 metri de-a lungul tunelului la capătul căruia se crede că există trei camere care vor explica multe lucruri despre credinţele acelor civilizaţii.

"La capătul tunelului, se află câteva încăperi unde se află, cel mai probabil, rămăşiţele conducătorilor unor vechi culture mezoamericane. Dacă ni se confirmă bănuielile, poate fi una din cele mai importante descoperiri ale secolului XXI la nivel global", a declarat Sergio Gomez Chavez, un arheolog la Institutul Naţional de Antropologie şi Istorie al Mexicului.

Oraşul antic Teotihuacan este o construit din multe labirinturi, palate, temple, piaţete şi "a fost conceput ca o replica a felului în care îşi imaginau civilizaţiile de atunci cosmosul".

În ce priveşte tunelul subteran, Chavez crede că era văzut drept o reprezentare a "celeilalte lumi". Arheologii susţin că oraşul a fost contruit în preajma anului 100 Î.H. şi a fost locuit vreme de aproape 800 de ani. În plus, Teotihuacan a fost considerat unul din cele mai influente oraşe din America de Nord prehispanică şi a avut, în perioada lui de glorie,o populaţie de aproximativ 200.000 de oameni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel